Voor als het er nog niet van gekomen is…

Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

Een fijne tijd van het jaar vind ik dit. Na een aantal weken van verdiende rust en andere prioriteiten begint alles weer volop te draaien. Scholen, verenigingen, sportcompetities. Dit jaar zien we heel voorzichtig ook weer wat kleinschalige evenementen, hoewel er helaas ook nog het een en ander niet door kan gaan. Ik denk aan het Mega Piratenfestival en de Schapenmarkt. De beperkingen vanwege corona gooien ook dit jaar roet in het eten. En ook al gaat het de goede kant op, helaas nog niet goed genoeg. Ik hoop op volgend jaar, ik hoop op drie maal scheepsrecht, zodat ik dan eindelijk deze feesten kan meemaken.

Zoals gezegd, het gaat de goede kant op met de coronacijfers. Maar in Oldebroek zien we, net als op veel andere plaatsen in het land, toch wat schommelende coronacijfers. En de ene week gaat het beter dan de andere. Ik hoop dat we steeds verder die goede kant op blijven gaan. Onze vaccinatiegraad heeft daar natuurlijk heel veel mee te maken. En natuurlijk ook hoe voorzichtig we met elkaar blijven. Op de kaarten die beschikbaar zijn kunnen we zien dat ook in de gemeente Oldebroek heel wat mensen, net als ikzelf, de coronaprikken hebben gehaald. Maar, ik heb het al eerder geschreven, ik heb ook begrip voor mensen die bewust de keuze maken die prik niet te halen. Zo lang het om bewuste keuzes gaat kan ik me bij veel besluiten iets voorstellen. Natuurlijk is heel belangrijk om de extra risico’s zo klein mogelijk te laten zijn, dat is een persoonlijke verantwoordelijkheid waarvan ik hoop dat ieder die serieus neemt.

Voor de mensen die wel willen maar waar het er nog niet van is gekomen heb ik nu goed nieuws. Het prikken zonder afspraak, al toegepast in heel veel andere plaatsen in het land, komt nu ook naar Oldebroek. En zelfs naar onze hele regio. Met een beetje geluk kan je binnenkort voor een prik zonder afspraak terecht in Oldebroek, Hattem en Heerde. Helemaal exact is de datum en locatie nu nog niet. We wachten dus nog even af. Maar wilt u graag dichtbij huis een prik zonder afspraak halen dan kan dat, met nog een klein voorbehoud, op dinsdag 28 september in de middag en avond ergens in Oldebroek. Een mooie kans voor alle scholieren, studenten, werkenden, drukbezette papa’s en mama’s die toch wel graag willen om het alsnog makkelijk en snel te regelen. Heb je geen principieel bezwaar maar was het gewoon nog niet gelukt? Dan zeg ik ‘doen’!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester