Vraag het mantelzorgcompliment aan voor uw mantelzorger

Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment. U kunt tot en met 15 oktober 2021 uw mantelzorger opgeven voor het mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers en jonge mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand uit hun omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Er zijn ook jonge mantelzorgers. Dit ben je wanneer er iemand bij jou thuis lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. De jonge mantelzorger helpt thuis vaak mee en/of maakt zich vaak zorgen over een familielid. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 23 jaar.

Wat is het mantelzorgcompliment?

  • Cadeaubon voor jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar).
  • Mantelzorgmunten (vanaf 24 jaar). Deze munten hebben een totale waarde van € 50,- en kunnen verzilverd worden bij de deelnemende ondernemers in Oldebroek.

Uw mantelzorger aanmelden

Dit kan tot 15 oktober 2021. Op de volgende manieren:  

  1. Via het online aanmeldformulier op www.oldebroek.nl/mantelzorgcompliment.
  2. Via het invullen van het aanmeldformulier (in de bijlage. Dit formulier kunt u opsturen naar de gemeente.
  3. Via het telefoonnummer van de gemeente Oldebroek 0525 63 82 00.
  • U kunt maximaal één volwassen mantelzorger aandragen.
  • Als u hulp krijgt van meerdere jonge mantelzorgers, mag u ze allemaal opgeven.
  • Uw mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente Oldebroek te wonen.
  • Alleen mantelzorgers die zijn opgegeven door degene voor wie zij zorgen komen in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.

Verwendag voor volwassen mantelzorgers

Naast het mantelzorgcompliment wordt er voor de volwassen mantelzorgers op zaterdag 6 november een Verwendag georganiseerd, met creatieve of ontspannende workshops. Uiteraard houden we ons 6 november aan de dan geldende corona richtlijnen van het RIVM.

Vragen?

Neem gerust contact op met het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek via telefoonnummer 0525 63 83 33 of mail naar sociaalteam@oldebroek.nl.