September 2022

 • Wereldkampioen BMX Julian Bijsterbosch gehuldigd

  24 september 2022

  Vrijdagavond 23 september is Julian Bijsterbosch uit Hattemerbroek door zijn club, ATB-vereniging Oldebroek, gehuldigd voor zijn overwinning tijdens het wereldkampioenschap BMX Junioren op 31 juli in Nantes. Als beloning voor deze bijzondere sportprestatie kreeg de kersverse wereldkampioen van locoburgemeester Liesbeth Vos – van de Weg ook de gemeentelijke erepenning uitgereikt.

 • Keienactie Oldebroek tegen Eenzaamheid

  23 september 2022

  Op de markt in Wezep staat aanstaande donderdag 29 september de Kerngroep Oldebroek tegen Eenzaamheid, om aandacht te vragen voor de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

 • Week van Duurzaamheid: gratis energieadvies en meer!

  22 september 2022

  Benieuwd hoe je gezonder, energiezuiniger en groener kunt leven? Van 8 tot en met 15 oktober zijn er in de regio Noord-Veluwe leuke activiteiten rondom duurzaamheid!

 • Feestelijke ontvangst Thais vrouwen volleybalteam en Jeugdclinic

  20 september 2022

  Woensdagmiddag 21 september, 16.00 uur ontvangen we in Kulturhus De Talter, als gastgemeente, het Thaise vrouwen volleybalteam op feestelijke wijze. Het team kan proeven van de Oldebroekse cultuur en onze jeugd krijgt een clinic door deze topatleten. Komt u ook?

 • ‘Hopelijk pikken lokale clubs een graantje mee van het WK’

  20 september 2022

  Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen komt met rasse schreden dichterbij. Sterker nog, komende vrijdag om 18.00 uur is in Arnhem de openingswedstrijd tussen Polen en Kroatië. Later op die avond, om 20.00 uur, neemt Nederland het op tegen Kenia.

 • Advies bij stijgende energiekosten en een laag inkomen

  20 september 2022

  De prijzen van energie stijgen hard, we betalen steeds meer voor gas en stroom. De gemeente wil inwoners die het hier financieel moeilijk mee hebben ondersteunen om zo te besparen op energiekosten. Daarom biedt de gemeente Oldebroek haar inwoners met een kleine beurs de mogelijkheid om via Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie, persoonlijk advies te krijgen en een energiecontract af te sluiten.

 • Doe- en beleefexpositie over duurzaamheid

  20 september 2022

  Speciaal voor kinderen uit de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek is er een gratis doe- en beleefexpositie over duurzaamheid in ’t Harde. Kinderen tot en met acht jaar maken zo op een leuke en interactieve manier kennis met diverse duurzame thema’s.

 • Hoe gaat het met je na 2,5 jaar corona?

  20 september 2022

  Deze week start de GGD Gezondheidsmonitor 2022, waarmee de impact van corona op volwassenen en ouderen wordt gemeten.

 • Sawasdee kha!

  20 september 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Nachtelijk parkeerverbod op gedeelte Meidoornplein

  19 september 2022

  Vanaf 1 november 2022 geldt tussen 21.00 en 06.00 uur een parkeerverbod op het ‘kleine meidoornplein’. Het verbod is door burgemeester en wethouders opgelegd ter voorkoming van overlast en schade. Overdag blijft dit deel van het Meidoornplein gewoon toegankelijk voor het parkeren van auto’s.

 • Advies bij stijgende energiekosten en een laag inkomen

  19 september 2022

  De prijzen van energie stijgen hard, we betalen steeds meer voor gas en stroom. De gemeente wil inwoners die het hier financieel moeilijk mee hebben ondersteunen om te besparen op energiekosten. Daarom biedt de gemeente Oldebroek haar inwoners met een kleine beurs de mogelijkheid om via Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie, persoonlijk advies te krijgen en een energiecontract af te sluiten.

 • Buitencentrum 't Loo langer opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

  19 september 2022

  Het Buitencentrum op ’t Loo (Oldebroek) is sinds 23 maart in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang is kort na de komst van de eerste bewoners verlengd tot 31 oktober 2022. Inmiddels is bekend geworden dat het Buitencentrum in ieder geval tot 31 oktober 2023 beschikbaar blijft als opvanglocatie. Burgemeester Haseloop en de heer Jos de Klijn van het Buitencentrum Oldebroek tekenden op maandag 19 september het nieuwe huurcontract.

 • Vacature voorzitter rekenkamercommissie

  16 september 2022

  De gemeenten Elburg, Nunspeet, Hattem, Oldebroek en Putten zoeken een voorzitter rekenkamercommissie.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  13 september 2022

  Op dinsdag 13 september 2022 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Gratis doe- en beleefexpositie in ’t Harde voor kinderen over duurzaamheid

  13 september 2022

  Speciaal voor kinderen uit de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek is er een doe- en beleefexpositie over duurzaamheid. Deze expositie is open van 21 september tot en met 27 oktober dit jaar.

 • Hoe is het om niet goed te kunnen lezen en schrijven?

  13 september 2022

  Vorige week dinsdag ervoer wethouder Liesbeth Vos – van de Weg in de Great Escape Caravan hoe het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Afgelopen week was het de landelijke Week van Lezen en Schrijven. De escapecaravan was een gezamenlijke actie van vijf gemeenten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

 • Buitensportnetten gemeente Oldebroek geopend

  13 september 2022

  In het kader van het WK Volleybal voor vrouwen zijn er vijf extra buitensportnetten geplaatst in de gemeente Oldebroek. Eén daarvan werd dinsdag 6 september feestelijk geopend bij basisschool de Schaapskooi in Wezep. Dit gebeurde door de trainer en drie speelsters van Jong Oranje. Ze gaven een demo en vervolgens een volleybalclinic aan zo’n vijftig kinderen.

 • Sport en cultuur voor iedereen!

  13 september 2022

  Alles wordt duurder. Deelnemen aan sport of cultuur kan hierdoor in het gedrang komen. Goed Bezig wil dit voorkomen! Het Jeugdfonds en Volwassenenfonds helpen daarom door lesgeld en/of benodigdheden te betalen voor gezinnen waar thuis te weinig geld is.

 • Water!

  13 september 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Landelijk onderzoek naar impact corona op gezondheid volwassenen en ouderen

  09 september 2022

  Hoe gaat het met de inwoners van GGD Noord- en Oost-Gelderland na tweeënhalf jaar corona?

 • Vergaderingen raadscommissies september 2022

  06 september 2022

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De geplande commissievergadering van Samenleving en Bestuur op 15 september is door gebrek aan agendapunten geannuleerd.

 • Herinrichting Puttensteinsbos

  06 september 2022

  Samen met veel kinderen, hun ouders en andere betrokkenen heeft de gemeente nagedacht over de herinrichting van het Puttensteinsbos in Wezep.

 • Een nieuw politiek jaar

  06 september 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Plaatsing tijdelijke pin-kiosk in Wezep komt in zicht

  02 september 2022

  Wezep heeft op dit moment één pinautomaat van Geldmaat. Deze staat bij de Plus supermarkt. De gemeente vindt het belangrijk dat er snel een nieuwe locatie beschikbaar komt en is hierover voortdurend in gesprek geweest met Geldmaat.

 • Van Limburg Stirum band gehuldigd voor wereldtitel show bij Wereld Muziek Concours

  01 september 2022

  Woensdagavond 31 augustus 2022 is de van Limburg Stirum band (vLS band) uit Wezep, tijdens een bijeenkomst op het eigen clubgebouw, gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel show voor muziekkorpsen. Bij het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade haalde de vLS band hun hoogste score ooit. Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing en cultuurwethouder Beerd Flier zetten de band namens het college ook in het zonnetje.