Buitencentrum 't Loo langer opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

Het Buitencentrum op ’t Loo (Oldebroek) is sinds 23 maart in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De opvang is kort na de komst van de eerste bewoners verlengd tot 31 oktober 2022. Inmiddels is bekend geworden dat het Buitencentrum in ieder geval tot 31 oktober 2023 beschikbaar blijft als opvanglocatie. Burgemeester Haseloop en de heer Jos de Klijn van het Buitencentrum Oldebroek tekenden op maandag 19 september het nieuwe huurcontract.

Burgemeester Haseloop-Amsing is blij met de verlenging: “We zien helaas nog geen einde van de oorlog in Oekraïne. Tegelijk merken we dat de opvang hier in goede harmonie verloopt. Veel vrijwilligers, mensen uit onze gemeente, zetten zich in op het Buitencentrum. Daar zijn we heel blij mee. De gezichten zijn inmiddels vertrouwd geworden. En we merken dat de bewoners het prettig vinden in het Buitencentrum. Het grootste deel van de bewoners woont er al vanaf het begin, dat zorgt voor een band onderling én met de locatiemanagers en vrijwilligers’’.

Ook Jos de Klijn van het Buitencentrum is positief: “We zien dat de vluchtelingen uit Oekraïne hier hun draai hebben gevonden en dat de opvang goed werkt. De opvang blijft nodig en wij dragen graag bij door onze locatie voor langere periode beschikbaar te stellen’’.

Burgemeester Haseloop: “In het Buitencentrum op ’t Loo verblijven op dit moment ongeveer 75 volwassenen en 25 kinderen. Veel van de volwassenen hebben werk gevonden bij bedrijven in de omgeving en de kinderen gaan naar school. Dit zorgt voor ritme, structuur en contacten en draagt op die manier bij aan het succes van deze locatie.”