Ontmoeten

Lees hier de column van dinsdag 23 mei 2023.

We zitten alweer in de tweede helft van mei. De eerste feestelijke dagen hebben we achter de rug. Koningsdag, Bevrijdingsdag en vorige week donderdag Hemelvaartsdag. Misschien bent u wel wezen dauwtrappen, samen met heel veel andere bezoekers over de grote vlooienmarkt gelopen in ’t Harde of heeft u heerlijk genoten van het zonnetje op een bankje of een terras. Wat mij betreft is een nieuw seizoen vol festiviteiten nu echt van start. Een seizoen van elkaar ontmoeten, elkaar tegenkomen. Nieuwe mensen leren kennen. 

Als burgemeester heb ik dat dagelijks. Elke dag geef ik weer een hand of een boks aan voor mij totaal nieuwe gezichten. Mensen die in onze gemeente zijn komen wonen, een huldiging, een echtpaar dat 50 of 60 jaar getrouwd is, een inwoner die graag eens om de tafel wil of een nieuwe collega op het gemeentehuis. Dat vind ik leuk, want nieuwe mensen geven altijd weer nieuwe energie, frisse ideeën en natuurlijk mooie gesprekken.

Elkaar ontmoeten kan de komende maanden ook weer volop in de gemeente Oldebroek en omgeving. Wandelen, dansen, struinen over marktjes en genieten van het buitenzijn doe je gewoon in de buurt. Nee hoor, voor het vakantiegevoel hoeft u niet in het vliegtuig te stappen. Op fietsafstand zijn er genoeg leuke braderieën, een kermis en lokale festivals. Ik ben blij en dankbaar dat er altijd weer een groep mensen opstaat, vaak vrijwillig, om dit soort evenementen te organiseren. Want het vraagt een hoop tijd, energie en menskracht. Dit alles om mensen samen te brengen in een positieve sfeer. Geweldig!

Als gemeente Oldebroek organiseren we dit jaar voor de tweede keer op rij het Zomerfestival op het Raadhuisplein, op zaterdag 10 juni. Mijn collega’s werken op dit moment hard aan de organisatie, maar ik kan u alvast het één en ander verklappen. Zo hebben we lokale artiesten en muziekverenigingen te gast en zijn er lokale cateraars met heerlijke hapjes en drankjes. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Een springkussen, kleurwedstrijd en schminken bijvoorbeeld. Nieuw dit jaar is de Dorpenchallenge én ik reik dit jaar heel veel erepenningen uit. Iedereen is welkom! We leggen nu de laatste hand aan de voorbereidingen en hopen met z’n allen op een zonnige dag. Het belooft hoe dan ook een mooi feest te worden! 

Want mensen samenbrengen en te zien lachen en genieten is al een feestje op zich. Natuurlijk hoop ik tijdens het Zomerfestival zoveel mogelijk mensen te zien en te spreken. En mochten we elkaar nou niet treffen, weet dan dat ik dat echt jammer vind. Ik kom graag met u in contact. Daarom nodig ik u uit om elkaar online alvast te ontmoeten. Vindt u dat ook leuk, wordt dan ‘vrienden’ via mijn persoonlijke Facebookprofiel. Ik kijk ernaar uit u daar of op één van de komende festiviteiten tegen te komen! 

Tanja Haseloop – Amsing
burgemeester