Stagiair(e) Communicatie bij de gemeente Oldebroek

Ben jij sportief, heeft de wereld van social media voor jou geen geheimen en zoek je een leuke en leerzame stageplaats? Misschien ben jij dan wel onze match!

In deze stage werk je bij cluster communicatie van de gemeente Oldebroek. Je gaat aan de slag met alle voorkomende communicatiewerkzaamheden. Daarnaast ondersteun je minimaal één dag in de week de sport- en activiteitenbegeleiders van het team Goed Bezig Oldebroek.

Wat wordt jouw uitdaging?

Team Goed Bezig Oldebroek bestaat uit vijf sportieve collega’s die zich met hart en ziel inzetten om kinderen en jongeren in Oldebroek meer te laten bewegen en gezonder te laten eten en drinken. Het team laat ze kennismaken met verschillende sportactiviteiten en sportverenigingen. Goed gebruik van social media is daarbij heel erg belangrijk. Facebook, Twitter en Instagram zijn dan ook veel gebruikte kanalen. Goed Bezig wil hun communicatie via social media en de website professionaliseren en eventueel uitbreiden en roept daarbij graag de hulp in van een expert. Pak jij deze uitdaging van Goed Bezig Oldebroek op?

Het communicatieteam

Het cluster Communicatie is als een spin in het web. Van het adviseren en ondersteunen van burgemeester en wethouders bij diverse politiek bestuurlijke zaken tot het verzorgen van het wekelijkse gemeentenieuws in de huis-aan-huis-krant, alle online communicatie en het beheer van social media. We gaan er graag mee aan de slag. Klantvriendelijk en servicegericht vinden we belangrijk.

Over de gemeente

Oldebroek is gemakkelijk te bereiken vanaf Zwolle. Er gaat een rechtstreekse bus en de A28 loopt door de gemeente. Oldebroek bestaat uit zes heel verschillende dorpen en heeft ongeveer 23.000 inwoners. Wij zijn trots op onze betrokken gemeenschap, actief verenigingsleven en maatschappelijke organisaties.

Wat bieden we je?

  • Een leerzame en leuke stageplek (full time), waarin je volop de mogelijkheid krijgt om de praktijk te ontdekken.
  • Betrokken en gezellige collega’s, die graag van jou willen leren.
  • Veel afwisseling, doordat je zowel werkt bij je communicatiecollega’s als bij het Goed Bezig Team.
  • Begeleiding door een ervaren communicatieadviseur.

Wie zoeken we?

Passen de woorden zelfstandig, initiatiefrijk, creatief, schrijven, sport bij je? En kan je jouw kennis en ervaringen overbrengen op je collega’s? Dan denken we dat jij deze uitdaging aan kunt!

Meer informatie

Benieuwd hoe het is om stage bij ons te lopen? Daisy van Emst, inmiddels afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim, blikt terug op haar stagetijd.

“Ik heb mijn stage bij de gemeente Oldebroek als erg tof ervaren, het is ook echt voorbij gevlogen. Mijn collega’s gaven me alle ruimte om te werken aan mijn stageopdrachten voor school, maar ik hielp ook volop mee met klussen voor het communicatieteam. Erg leuk om naast alle theorie nu ook echt aan de slag te kunnen. Zo hielp ik mee met media watching in de periode van vluchtelingendiscussies, onderhield ik de website en droeg ik een steentje bij aan het wekelijkse gemeentenieuws in de krant. De combinatie van on- en offline werk is niet alleen afwisselend, maar ook heel uitdagend.

Daarbij kreeg ik, wanneer ik dat nodig had, hulp van mijn stagebegeleidster. Stage lopen bij de gemeente Oldebroek betekent dus niet alleen uitdagingen en flexibiliteit, maar ook een uitstekende begeleiding en een passende vergoeding. Een setje gezellige collega’s krijg je er gratis en voor niets bij!

Heb je vragen over mijn ervaringen? Mail me dan gerust op d.m.jvanemst@gmail.com

Online kan je ook meer informatie vinden:

Zin in?!

Reageer dan snel door te mailen naar communicatie@oldebroek.nl of te bellen met cluster communicatie via telefoonnummer 0525 63 82 00.

Uitgelicht