Vacature Medewerker Planeconomie en Grondzaken (36 uur p/w)

De organisatie

Oldebroek is volop in beweging. Onze 23.000 inwoners in zes dorpskernen vormen een betrokken gemeenschap met een grote diversiteit. Ze zijn actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. En daar zijn wij trots op!

Onder het moto 'Oldebroek voor mekaar' werken we aan een organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. We werken samen aan een sterke en leefbare samenleving. Daarvoor sluiten wij aan bij initiatieven, zijn we partner in het ontwikkelen van ideeën en plannen en zoeken we naar mogelijkheden om regels te verminderen en eenvoudiger te maken. De samenleving van Oldebroek geven we met elkaar vorm, inwoners en gemeente. Er is ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en zelf initiatieven te ontplooien; we ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Een aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat. En ook een zoektocht die vraagt om lef, creativiteit en het bewandelen van nieuwe wegen.

‘Oldebroek voor mekaar’ betekent voor ons een andere rol. Wij zijn voortdurend in gesprek met de samenleving, ontwikkelen nieuwe manieren van werken die aansluiten bij de vraag van dat moment. Daarom werken we aan verantwoordelijkheden laag in de organisatie, aan teams die zelf de inhoud van hun werk sturen, aan professionals met een modern klantbewustzijn. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.

Team

Op korte termijn zoeken wij een Medewerker Planeconomie & Grondzaken binnen het team Ruimte. Binnen het team zijn op dit moment 25 medewerkers werkzaam die zich bezighouden met ruimtelijke ordening, duurzaamheid, grondbedrijf, projecten, economie, volkshuisvesting en recreatie en toerisme.

Functie

Als medewerker Planeconomie & Grondzaken ben je actief binnen het vastgoed van de gemeente Oldebroek. Voor de ruimtelijke plannen stel je haalbaarheidsberekeningen en grondexploitaties op. In dit kader heb je ook een rol binnen de Planning & Control cyclus. Door het jaarlijks actualiseren van de grondexploitaties lever je veel basisinformatie voor het Meerjaren Programma Grondbedrijf.  Je houdt je bezig met aan- en verkopen – alsmede de uitgifte in erfpacht en verhuur - van grond. Hiervoor stel je ook overeenkomsten op. Dit geldt zowel voor gronden voor woningbouw en bedrijven als ook voor restgronden en openbaar groen. Je doet dit in samenwerking met een aantal collega’s binnen het vakgebied en werkt hierbij ook veel samen met het team Beheer Openbare ruimte.

Wat neem je mee

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
  • Je hebt ten minste 2 jaar relevante werkervaring met de bereidheid om (een) passende aanvullende opleiding(en) te volgen;
  • Je hebt kennis van en affiniteit met het Privaatrechtelijke gedeelte van vastgoed;
  • Je kunt zelfstandig werken en in teamverband functioneren;
  • Je hebt een goed gevoel voor cijfers;
  • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en weet mensen aan te spreken en te overtuigen;
  • Je werkt gestructureerd en hebt een sterk gevoel voor planning, organisatie en voortgangsbewaking;
  • Je hebt ervaring met het opstellen en interpreteren van verschillende (concept) overeenkomsten, zoals o.a. (ver)koop- en huurcontracten;
  • Het ondersteunen en adviseren van de planeconomen en projectleiders;
  • Toezien dat contractanten hun contractuele verplichtingen nakomen. Zo nodig behandel je claims.

Wat bieden wij

Het is een functie van 36 uur per week (1 fte). De functie is gewaardeerd in schaal 9, maximaal € 3.805 (salarispeil januari 2019) per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast heeft de gemeente Oldebroek goede aanvullende arbeidsvoorwaarden in onder andere een individueel keuzebudget van 17,05%, flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden. Het betreft een dienstverband voor de duur van een jaar. Afhankelijk van goed functioneren volgt een vast dienstverband.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Frans Pieter Witteveen, Teammanager Ruimte via het telefoonnummer 0525 63 82 00.

Procedure

De gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 20 mei 2019.

Reageren?

Je motivatiebrief en cv stuur je naar vacatures@oldebroek.nl t.a.v. burgemeester en wethouders van gemeente Oldebroek. Reageren kan tot en met 12 mei 2019.