Opbouwwerker, 24 uur per week

Weet jij hoe je ideeën en initiatieven van inwoners en buurten weet te activeren en op te halen? Neem je daarbij ontwikkelkracht en brede kennis van het Sociale Domein mee? Dan zoekt de gemeente Oldebroek jou!

De functie is voor 24 uur per week, schaalindicatie: 9

Wat ga je doen?

Als opbouwwerker ben je actief in en vanuit de buurt. Je bent erop gericht om, daar waar nodig, de sociale samenhang in buurten te vergroten. Dit is van belang omdat van inwoners steeds meer wordt gevraagd om zelf of samen met hun netwerk, sociale problematiek te voorkomen of oplossingen tot stand te brengen. Sociale samenhang is daarbij van groot belang.

De opbouwwerker:

Heeft aandacht voor de inwoners in de straat, de buurt en de wijk.

 • Werkt vanuit het sociale veranderingsprincipe.
 • Coacht de inwoners(ambities) als collectief.
 • Is op zoek naar talenten van de inwoners en weet deze talenten te verbinden waardoor er samenkracht en buurtversterking plaats vindt.
 • Is een proceswerker. Werkt samen met inwoners en professionals, met name met de dorpscontactambtenaren, Sociaal Team en CJG.
 • Is altijd gericht op sociale vernieuwing en verandering. Samen met inwoners zoek je naar nieuwe werkwijzen en aanpakken van vraagstukken in de straat, buurt, wijk en dorp.

Wat neem je mee?

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, CMV;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als opbouwwerker;
 • Door je passie voor je vakgebied ben je goed op de hoogte van de relevante maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je bent een actief netwerker en voortdurend gericht op (het faciliteren van het proces van) samenwerking;
 • Je bent een innovatieve, energieke en ondernemende collega;
 • Je bent flexibel en hebt een ‘8 tot 22 uur’ mentaliteit;
 • Je werkwijze kenmerkt zich door resultaatgericht en pragmatisch werken;
 • Je houdt van vernieuwing, bent innovatief en creatief in werkwijzen;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam;
 • En de volgende competenties: lef, sociaal ondernemerschap, creativiteit en innovatie, inlevingsvermogen ten aanzien van de leefwereld van inwoners, doorzettingsvermogen, enthousiasmerend en verbindend.

Waar kom je in terecht?

De gemeente Oldebroek is volop in beweging. Onze 23.000 inwoners in zes dorpskernen vormen een betrokken gemeenschap met een grote diversiteit. Ze zijn actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. En daar zijn wij trots op!

De gemeente Oldebroek is ambitieus! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.

Het team

De opbouwwerker maakt onderdeel uit van het buurtteam. Dit team is nog in ontwikkeling, maar ondersteunt bewoners bij het ontwikkelen en uitvoeren van goede ideeën voor de buurt. Het buurtteam bestaat uit Dorpscontactambtenaren en Sociaal Team/CJG medewerkers. Organisatorisch valt de opbouwwerker binnen het Sociaal Team. Je werkt zowel vanuit de werklocaties in Wezep als Oldebroek.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op verlenging, voor 24 uur per week in een organisatie die volop in ontwikkeling is. De functie moet nog worden gewaardeerd; op basis daarvan zal deze definitief worden ingeschaald. Indicatief gaan we op dit moment uit van schaalniveau 9, maximaal € 3.805, - bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (salaristabel 1 januari 2018), exclusief 17,05% individueel keuzebudget op jaarbasis.
Generieke functie: medewerker beleidsuitvoering A.

Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (WNRA) in werking. Dit betekent dat ambtenaren onder het Burgerlijk Wetboek gaan vallen. Vanaf 1 januari 2020 krijgt elke medewerker een arbeidsovereenkomst in plaats van een aanstelling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Martje Idzenga, Teammanager Uitvoering Sociaal Domein, via telefoonnummer (0525) 638 200.
De vacature staat tegelijkertijd in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat een voorrangspositie.

Reageren?

Reageren kan tot en met 2 oktober 2019. Je motivatiebrief en CV stuur je naar vacatures@oldebroek.nl t.a.v. Burgemeester en wethouders, o.v.v. opbouwwerker. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 7 of dinsdag 8 oktober 2019. Als je voor een gesprek wordt uitgenodigd, ontvang je uiterlijk vrijdag 4 oktober een uitnodiging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.