Vacature Wmo-consulent

Wij zijn op zoek naar een Wmo-consulent! Zet jij je met hart en ziel in voor de inwoners van de gemeente Oldebroek? Ben je een natuurlijke samenwerker en in staat om over de schutting van je eigen vakgebied te kijken? Dan zoeken we jou om ons Sociaal Team te versterken!

Het Sociaal Team

Het Sociaal Team is een multidisciplinair team dat voornamelijk werkt vanuit dorpshuis De Brinkhof in Wezep. Het richt zich op vragen van inwoners met het doel hen zo optimaal mogelijk te laten participeren in de samenleving. In het team werken we samen met medewerkers van onder meer Stimenz, DeltaWonen, Icare, en Mee en is gehuisvest met het CJG, waarmee een nauwe samenwerking is. Het Sociaal Team bestaat uit ruim 30 medewerkers die functioneel worden aangestuurd door de teammanager Uitvoering sociaal domein. De 15 medewerkers van de gemeente vallen ook hiërarchisch onder deze teammanager. Binnen het sociaal team werk je nauw samen met je collega’s van verschillende disciplines. Je brengt je eigen expertise in vanuit de gedachte één gezin, één plan, één regisseur. Met deze integrale werkwijze draag je bij aan een optimale ondersteuning voor de inwoners van de gemeente Oldebroek.

Functieprofiel

Als Wmo-consulent behandel je aanvragen voor hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen, rolstoelen en begeleiding. Je voert keukentafelgesprekken met inwoners die een ondersteuningsvraag hebben op het gebied van wonen, welzijn en/of zorg en onderzoekt daarbij de mogelijkheden van de klant, zoals eigen kracht en de beschikbaarheid van een netwerk. Ook ben je verantwoordelijk voor het indiceren, rapporteren, opstellen programma van eisen, opvragen van offertes, beoordelen van offertes, het regelen van ondersteuning en het beschikken van de maatwerkvoorziening. Je bewaakt de voortgang van het proces van aanvraag tot en met de verstrekking en levert nazorg. Ook onderhoud je contacten met zorgaanbieders, leveranciers en andere (externe) partners en ben je sparringpartner voor je collega's.

Functie-eisen

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding
  • Aantoonbare kennis van de wetten en voorliggende voorzieningen die van toepassing zijn op de functie waarop je solliciteert
  • Minimaal 1 jaar werkervaring binnen het aandachtsgebied van deze functie
  • Aantoonbare ervaring met het begeleiden en stimuleren / motiveren van klanten
  • Dienstverlenende houding
  • Administratieve discipline
  • Kennis en ervaring met Civision Samenlevingszaken is een pré

Waar kom je in terecht?

Oldebroek ligt op de Noord-Veluwe en heeft 23.000 inwoners. Onze gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken. Wij zijn trots op onze betrokken gemeenschap, actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. Met rust, ruimte en een afwisselend landschap bieden wij volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

De samenleving verandert en de gemeente verandert mee. Mensen willen minder afhankelijk zijn van de overheid en vooral zelf hun levenskoers bepalen. In Oldebroek willen we inwoners ruimte geven om zelf en met elkaar de koers te bepalen in hun dorpen. Zij kunnen zelf en met elkaar verantwoordelijkheid en initiatief nemen.

Als gemeente willen we inwoners daarbij ondersteunen en sluiten we aan bij de agenda die de dorpen zelf opstellen. Dat doen we onder het motto 'Oldebroek voor mekaar' dat staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Een nieuwe aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat. Deze veranderingen vragen niet alleen om een cultuuromslag in de samenleving, maar ook bij bestuur en organisatie. Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden: Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibel en Vakbekwaam.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een afwisselende functie voor 36 uur per week in een organisatie die volop in ontwikkeling is. De vacature betreft een aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling, tenzij anders genoemd. De functie is ingeschaald in schaal 8 (maximaal bruto € 3.376,-, exclusief 17.05% individueel keuzebudget, op basis van 36 uur, salaristabel 1 januari 2018). Afhankelijk van je kennis en ervaring word je aangesteld in de genoemde functieschaal of in de aanloopschaal (de voorliggende schaal).

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je vanaf 15 maart 2019 contact opnemen met Martje Idzenga, teammanager Uitvoering Sociaal Domein, telefoon 0525 63 82 00. Meer informatie over de gemeente Oldebroek vind je op www.oldebroek.nl.

Reageren?

Je motivatiebrief en cv stuur je naar vacatures@oldebroek.nl t.a.v. burgemeester en wethouders van gemeente Oldebroek. Reageren kan tot en met 28 maart 2019. De gesprekken vinden waarschijnlijk plaats in week 14 of 15.