Nieuws RSS icoon

 • Hulpmiddelencentrum failliet verklaard

  06 april 2020

  Afgelopen vrijdag, 3 april 2020, is het Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard. Ongeveer 220 inwoners van de gemeente Oldebroek hebben een of meerdere hulpmiddelen van het HMC. Voor hen verandert er voorlopig niets.

 • Eikenprocessierups komende periode weer actief

  06 april 2020

  Ondanks de coronamaatregelen wil iedereen af en toe een frisse neus halen. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. Naar verwachting is vanaf de maand april de eikenprocessierups weer actief en kunnen inwoners hiervan overlast ervaren. Rond deze periode verlaat de rups het ‘eistadium’ en gaat zich tot een rups ontwikkelen die veel brandharen heeft, waardoor de overlast kan ontstaan. De brandharen van de rups kunnen jeuk of bultjes op de huid of klachten die lijken op verkoudheid veroorzaken. De gemeente gaat, om de overlast te beperken, de bestrijding van de rups dit jaar op drie verschillende manieren doen.

 • Bewoners woonzorglocatie in Wezep blijven voorlopig binnen

  05 april 2020

  De VNOG, GGD, zorgorganisatie Careander en de gemeente Oldebroek hebben met elkaar afspraken gemaakt over woonzorglocatie Veldheem in Wezep. Aanleiding is een aantal bewoners van deze woonzorglocatie dat positief getest is op Covid-19, het coronavirus. Op de locatie Veldheem wonen 19 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen hier zoveel mogelijk zelfstandig.

 • Meldingen onveilig gedrag op straat

  03 april 2020

  Met elkaar doen we er alles aan om de gemeente Oldebroek zo veilig mogelijk te houden. Zeker ook in deze bijzondere tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus. Politie en toezichthouders hebben daarin een belangrijke rol. Maar ook u als inwoner bent hierin heel belangrijk.

 • Maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laden en lossen levensmiddelenwinkels

  02 april 2020

  Het college van B&W van de gemeente Oldebroek heeft dinsdag 31 maart 2020 besloten de laad- en lostijden voor supermarkten en overige levensmiddelendetaillisten in de gemeente Oldebroek te verruimen. Dit betekent dat er vanaf vandaag van maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laad- en losactiviteiten voor deze partijen kunnen plaatsvinden.

 • Burgemeester Haseloop digitaal ingeschreven als inwoner van de gemeente Oldebroek

  01 april 2020

  Nu de verhuizing naar Oldebroek achter de rug is en ook de burgemeester zoveel mogelijk vanuit huis werkt, heeft zij zich samen met haar man Rolf online geregistreerd als inwoner van de gemeente Oldebroek.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020

  01 april 2020

  Op dinsdag 31 maart 2020 heeft premier Rutte bekend gemaakt dat alle landelijke coronamaatregelen in ieder geval tot en met dinsdag 28 april worden verlengd.

 • OldebroekCoronahulp: Vraag en aanbod bij elkaar

  31 maart 2020

  In deze lastige tijd zijn er mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Denk aan ondersteuning van mensen die hun huis niet uit mogen of kunnen, maar ook aan diegene die in deze tijd juist extra moeten werken. Ook zijn er mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Juist nu is het belangrijk dat we er in Oldebroek voor elkaar zijn. We willen graag vraag en aanbod bij elkaar brengen. Daarom start per 30 maart 2020 het centraal meldpunt OldebroekCoronahulp.

 • Onderhoudswerkzaamheden Laanzichtsweg Oldebroek vanaf 6 april 2020

  31 maart 2020

  In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de bomen is de Laanzichtsweg in Oldebroek vanaf de Bovenheigraaf tot de Zuiderzeestraatweg van maandag 6 april t/m vrijdag 10 april 2020 afgesloten voor doorgaand verkeer.

 • Informatie over het coronavirus

  Het coronavirus heeft grote effecten, ook binnen de gemeente Oldebroek. De Rijksoverheid neemt veel maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina leest u onder andere welke invloed deze maatregelen hebben op onze dienstverlening.