Duurzaamheidslening

Als huiseigenaar kunt u een Duurzaamheidslening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, raamisolatie en dakisolatie. U kunt een Duurzaamheidslening alleen aanvragen voor een bestaande woning van minstens 1 jaar oud. De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. 

Vraag online een duurzaamheidslening aan Hiervoor heeft u DigiD nodig. 

Voorwaarden

  • U bent een natuurlijk persoon tussen de 18 en 75 jaar: u vertegenwoordigt bijvoorbeeld geen groep, bedrijf of organisatie. 
  • U bent bewoner en voor minstens 50% eigenaar van een in de gemeente Oldebroek gelegen woning.
  • De woning waarvoor u een Duurzaamheidslening aanvraagt is minimaal 1 jaar bewoond, geeft huisvesting aan één zelfstandig huishouden en is bestemd voor permanente bewoning.
  • U vraagt de Duurzaamheidslening aan voor een maatregel die beschreven staat in het aanvraagformulier.
  • De looptijd van de lening is maximaal 10 jaar voor bedragen tot € 7.500,- en maximaal 15 jaar voor bedragen hoger dan € 7.500,-.
  • Voor bedragen boven de € 7.500,- moet u een Energieprestatieadvies (EPA) mee sturen. Met als uitzondering een aanvraag voor zonnepanelen. 
  • De werkzaamheden mogen nog niet zijn uitgevoerd.

Aanvraag

U kunt een Duurzaamheidslening online aanvragen bij de gemeente door gebruik te maken van bovenstaand formulier (met DigiD).

Schriftelijk aanvragen

Heeft u geen DigiD of vraagt u liever schriftelijk een duurzaamheidslening aan? U kunt schriftelijk een duurzaamheidslening (pdf, 557kb) aanvragen. U kunt het aanvraagformulier downloaden, printen, invullen en opsturen naar de gemeente.

Aanpak

De procedure voor het aanvragen van een Duurzaamheidslening gaat als volgt:

  1. U dient eerst een aanvraag in bij de gemeente Oldebroek. De gemeente beoordeelt binnen 8 weken of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Na goedkeuring ontvangt u een brief van de gemeente. Daarbij ontvangt u een aanvraagformulier zodat u de Duurzaamheidslening vervolgens bij SVn kunt aanvragen.
  2. SVn voert een financiële toets uit om te bepalen of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening. De toewijzing van de lening is pas definitief als de financiële toets positief is. SVn verstrekt en beheert de lening. Op de website van SVn kunt u de actuele rentetarieven bekijken. 
  3. De declaratie van de gemaakte kosten dient u zelf in bij de gemeente. U mag zelf kiezen door welke leverancier u de energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. De gemeente heeft hierin geen vaste partners of samenwerkingen.