Energielabels

Een energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren, of als een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Het label laat de energieprestatie van de woning of het gebouw zien.

Ook maakt het duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse loopt voor woningen van A (weinig besparingsmogelijkheden) naar G (nog veel besparingsmogelijkheden). Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

Voorlopig energielabel

Elk huis dat nog geen energielabel heeft, heeft in januari of februari 2015 een voorlopig energielabel toegestuurd gekregen. Het voorlopig energielabel is een inschatting op basis van de gegevens in het kadaster. Zodra u uw huis gaat verkopen of verhuren, kunt u via de landelijke website uw definitieve energielabel aanvragen.

Energielabel aanvragen

U kunt een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat gaat in 6 stappen:

  1. Log in met DigiD.
  2. Controleer de gegevens van uw woning en pas het eventueel aan (hooguit 10 gegevens).
  3. Voeg bewijs toe aan het online woningdossier.
  4. Selecteerd een erkende deskundige die het bewijs gaat controleren.
  5. Verstuur de gegevens.
  6. U ontvangt het energielabel (registratie gaat automatisch).

Energielabelatlas

De energielabels van bijna alle woningen in de gemeente Oldebroek zijn online te bekijken op www.energielabelatlas.nl

Vragen of meer informatie over energielabels

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over energielabels? Neem dan contact op met de landelijke helpdesk Energielabel. U kunt de helpdesk bereiken via tel. 0800 0808 of e-mail helpdesk@energielabel.nl. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 17.00 uur.

Uitgelicht