Mogelijk kunt u via onze website geen aanvraag indienen waar DigiD voor nodig is. Is de aanvraag niet gelukt? Neem dan contact met ons op via tel. 0525 63 82 00. Lees meer in het nieuwsbericht.

Trouwambtenaren

Als u wilt trouwen of een partnerschap wil laten registreren, kunt u vooraf laten weten of u een voorkeur heeft voor één van onze trouwambtenaren. Wij houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee. Samen met de trouwambtenaar bereidt u de plechtigheid voor. De gemeente Oldebroek heeft 6 Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS). Lees meer over onze trouwambtenaren.

Eénmalige trouwambtenaar

Het is ook mogelijk om uw huwelijk of de registratie van uw partnerschap te laten voltrekken door een éénmalig aan te wijzen trouwambtenaar.

Een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) kan voor één dag worden benoemd. De te benoemen BABS moet al wel (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in een andere gemeente zijn en als zodanig zijn beëdigd.

Aanvraag

U kunt schriftelijk de aanvraag voor een éénmalig aan te wijzen trouwambtenaar (pdf, 322kb) indienen. Dit doet u tenminste een maand voor de datum van het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

U stuurt de volgende gegevens mee bij de aanvraag:

  • Beëdiging van de (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
  • Een geldig benoemingsbesluit
  • Kopie van zijn of haar geldige identiteitsbewijs