Bevrijding 75 jaar

Dit jaar herdenken we dat Oldebroek 75 jaar geleden werd bevrijd. Dat doen we met verschillende partijen op verschillende momenten. Nog niet alle activiteiten zijn volledig uitgewerkt, dus houd deze pagina met regelmaat in de gaten.

Vanaf maandag 10 februari 2020

Vanaf 10 februari ligt voor de kinderen van groep 8 een gratis boek Oorlogswinter van Jan Terlouw klaar in de bibliotheek. Dit spannende verhaal speelt zich in deze regio af. De bekende schrijver woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog in Wezep, waar zijn vader predikant was.

Donderdag 5 maart 2020

Om 19.30 uur start de bioscoop bij MFC De Brinkhof in Wezep. We vertonen ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw op een groot scherm. Er is een speciale voorfilm gemaakt.

Zaterdag 7 maart 2020

Om 15.30 uur en 19.15 uur start de buitenbioscoop bij Landal 't Loo. We vertonen ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw op een groot scherm. Er is een speciale voorfilm gemaakt.

Zondag 8 maart 2020

Om 15.30 uur start de buitenbioscoop bij Landal 't Loo. We vertonen ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw op een groot scherm. Er is een speciale voorfilm gemaakt.

Zaterdag 18 april 2020

Om 19.30 uur start de bioscoop bij het Boerderijmuseum in Oldebroek. We vertonen ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw op een groot scherm. Er is een speciale voorfilm gemaakt.

Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Gelderland Herdenkt.