Laadpaal voor elektrische auto's

Bent u in bezit van een elektrische of hybride auto en is het niet mogelijk om een laadpaal op uw eigen terrein te plaatsen? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Deze laadpaal is niet alleen voor uzelf bedoeld, maar ook voor andere gebruikers.

Voorwaarden

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als:

  • u woonachtig of werkzaam bent in de gemeente Oldebroek en dat kunt aantonen;
  • u geen mogelijkheden heeft om op eigen terrein een laadpunt te plaatsen;
  • u in het bezit bent van een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius van 50 km of u kunt aantonen dat u een elektrische of hybride auto besteld heeft;
  • binnen een straal van 200 meter van uw woonadres nog geen laadpaal staat of nog geen laadpaal gepland staat.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een openbare laadpaal. U betaalt alleen voor het gebruik van een openbaar oplaadpunt.

Aanvraag

U kunt online een openbare laadpaal aanvragen bij Allego. De gemeente Oldebroek heeft met dit bedrijf een overeenkomst voor het aanleggen en onderhouden van laadpalen. Op deze website kunt u ook bekijken waar in uw buurt al een laadpaal staat of gerealiseerd wordt.

Aanpak

Allego beoordeelt voor de gemeente of uw aanvraag voldoet aan de gestelde voorwaarden. Allego doet vervolgens een voorstel voor de locatie voor het plaatsen van de laadpaal. De gemeente bepaalt de definitieve locatie van de laadpaal en neemt het verkeersbesluit. Nadat de gemeente het verkeersbesluit gepubliceerd heeft, volgt er een bezwaartermijn van 6 weken. Wanneer er geen bezwaar is gemaakt, gaat Allego over tot het realiseren van de laadpaal. 

Termijn

Het realiseren van een oplaadpunt is een samenspel tussen Allego, de gemeente en de netbeheerder. De totale doorlooptijd bij alle partijen gezamenlijk is ongeveer 18 weken, waarvan 6 weken wettelijk verplicht vanwege de bezwaartermijn. Als er bezwaar wordt gemaakt, dan duurt het mogelijk langer. 

Meer informatie

Meer informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal in de gemeente Oldebroek kunt u lezen op openbaarladen.nl/oldebroek.