Regentonactie

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast, straten of kelders kunnen onder water lopen. Door mee te doen aan de regentonactie van 5 oktober t/m 14 november 2020 kun je zelf helpen om overlast te voorkomen.

Plaats een regenton

Wanneer je regenwater opvangt in een regenton creëer je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater. Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden.

Met minder tegels en meer groen in de tuin kan het regenwater veel makkelijker in de grond zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor meer koelte tijdens warme dagen en voor een betere leefomgeving voor vlinders, bijen en vogels.

Koop een ton met korting

Van 5 oktober t/m 14 november 2020  krijg je € 20,- korting van de gemeente op een regenton naar keuze bij Vatenhandel Stijf of Welkoop Hattem. Print de kortingsbon (pdf, 1,5MB) en lever deze in. Online bestellen is ook mogelijk bij Vatenhandel Stijf. Gebruik dan de kortingscode: RegentonOldebroek

Let op: Maximaal € 20,- korting per huishouden (maximaal € 20,- korting per huishouden, meerdere tonnen bestellen is mogelijk).

Vatenhandel Stijf
Prins Mauritslaan 5
Wezep
www.barrelatelier.nl/

Welkoop Hattem
Zuiderzeestraatweg 21A
8051 SL Hattem

Samen zetten we ons in voor meer groen in de buurt!

Als gemeente nemen wij samen met het Waterschap veel maatregelen om de openbare ruimte klimaatbestendig te maken. We vervangen zoveel mogelijk stenen voor groen waardoor water makkelijker de grond in kan. Ook de aanleg van twee systemen, één voor regenwater en één voor afvalwater, zorgt ervoor dat het riool minder snel overbelast raakt. Omdat we niet alle rioleringen kunnen aanpassen aan de grootst mogelijke regenbui zoeken we ook naar andere oplossingen. Zoals de aanleg van wadi’s en extra vijvers. Hier kunnen we weer water opvangen om een lange droogteperiode door te komen. We kunnen niet alleen voor alle aanpassingen zorgen; we hebben de hulp van onze inwoners hard nodig.