April 2024

 • Informatieavond monumenteneigenaren goed bezocht

  30 april 2024

  Op maandag 22 april bezochten ruim 70 monumenteigenaren de informatieavond over verduurzaming van monumenten.

 • ‘Nudes’ laat zien hoe je omgaat met sexting

  30 april 2024

  Wat doe je als tiener wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd? En hoe kun je hierover als ouder met je kind in gesprek gaan? Wij nodigen ouders en tieners uit om de korte film NUDES te komen bekijken op donderdag 23 mei 2024 in MFC De Brinkhof in Wezep. De toegang is gratis.

 • Buurtgezinnen: voor extra steun bij de opvoeding

  30 april 2024

  Kunt u wat steun gebruiken bij de opvoeding van uw kinderen? Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar uw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat u even op adem kunt komen. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan een helpende hand. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

 • Goed Bezig caching op de fiets in Wezep en Hattemerbroek

  30 april 2024

  Buurtsportcoach Kevin Scholten van Goed Bezig Oldebroek heeft het startsein gegeven voor een nieuw initiatief: de Goed Bezig caching fietseditie. Samen met het lokale team heeft hij een buitenspelervaring gemaakt in de omgeving van Wezep en Hattemerbroek.

 • Senioren inloopmiddag Oosterwolde

  30 april 2024

  Op woensdag 8 mei wordt er in het MFC Hart van Oosterwolde weer een gezellige senioren inloopmiddag georganiseerd. Deze keer wordt de film Oorlogsverhalen uit Oosterwolde vertoond.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 18 april 2024?

  30 april 2024

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 18 april 2024 verschillende besluiten genomen.

 • Verkeersveiligheid landbouwverkeer

  30 april 2024

  Kinderen op het platteland delen de weg met landbouwverkeer. De wegen zijn er niet zo breed en de voertuigen zijn groot. Daarom kregen de leerlingen van Het Noordermerk (Noordeinde) en De Wegwijzer (Oosterwolde) vorige week een waardevolle verkeersles over landbouwvoertuigen.

 • Vijf inwoners in het zonnetje gezet tijdens Lintjesregen in Oldebroek

  26 april 2024

  Op de laatste werkdag voor Koningsdag regent het elk jaar lintjes. Vandaag ontvingen 5 inwoners van de gemeente Oldebroek een Koninklijke onderscheiding. Zij zetten zich uitzonderlijk en al lange tijd in voor de samenleving. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing reikte de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis.

 • Nieuwe Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek 2024

  26 april 2024

  Op 18 april 2024 heeft de gemeenteraad de Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek 2024 vastgesteld. Hiermee komt de subsidieverordening gemeente Oldebroek die is vastgesteld in 2013 te vervallen. De subsidieaanvragen voor het jaar 2025 worden behandeld en beoordeeld volgens de nieuwe verordening.

 • Fietsbingo 'Da's zo gefietst!'

  25 april 2024

  Noord-Veluwe trapt fietsseizoen ludiek af. De fiets gebruiken voor een kort ritje in de buurt? Dat is het doel van het programma Noord-Veluwe Bereikbaar. Vanaf 23 april tot en met 27 oktober 2024 kunnen alle inwoners van de acht regiogemeenten Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Elburg, Ermelo, Putten, Nijkerk en Oldebroek meedoen met de FietsBINGO ‘Da’s zo gefietst!’.

 • 14 bomen geplant aan Colijnhof in Wezep

  25 april 2024

  Bij het speelterrein aan de Colijnhof in Wezep zijn 14 bomen geplant. Wethouder Ben Engberts sloeg in het bijzijn van drie vertegenwoordigers van milieu- en natuurvereniging Groentje de laatste paal in de grond. Groentje stelde 5 bomen beschikbaar voor deze locatie in het kader van haar eerder gepresenteerde Bomenplan ter vergroening van de dorpen. De gemeente heeft de andere 9 bomen aangeschaft en ook de groeiplaatsen beschikbaar gesteld.

 • Ondertekening overeenkomst NK Straatmaker in de gemeente Oldebroek

  24 april 2024

  Op woensdag 24 april ondertekenden vertegenwoordigers van STRAATWERK Nederland, het Toeristisch Platform Oldebroek en de gemeente Oldebroek een overeenkomst over de organisatie van het NK Straatmaker in Oldebroek. De bedoeling is om het NK Straatmaker in 2025 en 2029 te organiseren in de gemeente Oldebroek.

 • Presentaties bijeenkomst Monumenten van maandag 22 april 2024

  23 april 2024

  Op maandag 22 april 2024 was er een informatieavond over monumenten in de gemeente Oldebroek. Op deze pagina vindt u de presentaties die gegeven zijn door het Nationaal Restauratiefonds, Monumentenwacht Gelderland en Gelders Genootschap.

 • Samen in gesprek over de toekomst van de boer

  23 april 2024

  Onlangs heeft er een agrarisch overleg plaatsgevonden in de raadszaal op het gemeentehuis in Oldebroek. Wethouders en diverse betrokkenen gingen samen in gesprek over de toekomst van de agrarische sector. In goede sfeer is er over verschillende actuele onderwerpen gesproken.

 • Activiteiten rondom Koningsdag 2024

  23 april 2024

  Bekijk welke activiteiten er worden georganiseerd in de gemeente Oldebroek rondom Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

 • Brandweer adviseert boeren bij voorkomen van stalbrand

  23 april 2024

  De kans op een stalbrand is klein, maar de gevolgen zijn vaak enorm voor mens én dier. In 2022 waren er in Nederland 42 stalbranden, met bijna 130.000 dierlijke slachtoffers. Brand laat een diepe emotionele indruk achter bij de ondernemer en zijn gezin, maar ook bij omwonenden en betrokken hulpverleners. De komende tijd vraagt de brandweer van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) extra aandacht voor dit onderwerp.

 • Bouw Oldebroek West 3 weer een stap dichterbij

  23 april 2024

  Wethouder Ben Engberts, namens Gemeente Oldebroek en Tom Munter van Mateboer Projectontwikkeling hebben op 15 april de kooprealisatieovereenkomst ondertekend. Hiermee is overeenstemming bereikt over het toevoegen van de grond van Mateboer in de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Oldebroek West 3. Het is een grootschalig nieuwbouwproject. De komende jaren worden hier 215 woningen gebouwd, naast de bestaande wijk Oldebroek West 2.

 • Ideeën welkom voor kunstwerk dat herinnert aan oorlog en schenking Rotterdam

  23 april 2024

  In het winkelcentrum van Wezep heeft decennialang een muziekkoepel gestaan. Een gedenksteen in deze koepel verwees naar een muziektent die Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog aan Wezep schonk voor het helpen van dwangarbeiders. De muziekkoepel is tijdens de herinrichting van het Meidoornplein afgebroken en daarbij is deze gedenksteen in stukken gebroken. Plan is de brokstukken te verwerken in een kunstwerk dat herinnert aan zowel deze schenking als de Bevrijding.

 • Verkiezing Europees Parlement 2024

  23 april 2024

  Op donderdag 6 juni kunt u in de gemeente Oldebroek uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement.

 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups weer van start

  22 april 2024

  De eikenprocessierups is actief van ongeveer half mei tot eind augustus. De brandharen van de rups kunnen leiden tot erg vervelende klachten. De gemeente gaat daarom ook dit jaar beperkt preventief bestrijden.

 • Nieuw viaduct over A28 gaat komende nacht open

  19 april 2024

  De nieuwe toe- en afritten van de A28 bij Wezep worden in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april opengesteld voor verkeer. De huidige op- en afritten zijn daarna niet meer berijdbaar. Snelverkeer kan Wezep dan in- en uitrijden via het nieuwe viaduct over deze snelweg. Ook bedrijventerrein H2O is via deze nieuwe ontsluitingsroute bereikbaar.

 • Neergestorte Tsjechoslowaken krijgen na 83 jaar gedenkteken in Oosterwolde

  18 april 2024

  Op de hoek van Duinkerkerweg en Heijmansweg in Oosterwolde is vanmiddag een gedenkteken onthuld voor de bemanning van een neergestorte Wellington bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog. Bij de onthulling waren veel mensen aanwezig.

 • College van B&W op werkbezoek bij kinderboerderij De Voskuilerhoeve

  18 april 2024

  Op dinsdag 16 april 2024 bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan kinderboerderij De Voskuilerhoeve. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door voorzitter Annemiek Gerritsen en penningmeester en vrijwilliger Marjan Vis.

 • Activiteiten voor jongeren in de meivakantie

  18 april 2024

  Creatieve middag, padellen of naar het trampolinepark? In de meivakantie zijn er activiteiten voor jongeren vanaf groep 7 tot en met de middelbare school. De doelgroep verschilt per activiteit. De activiteiten organiseert NR-13 samen met Goed Bezig Oldebroek vanuit het preventieakkoord. Iedereen in bovenstaande leeftijdscategorie is van harte welkom om mee te doen.

 • Goed bezochte informatieavond over de wolf

  18 april 2024

  In het gemeentehuis van Oldebroek is een informatieavond over de wolf gehouden. Hier kwamen rond de 80 dierenhouders en andere belangstellenden op af. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Oldebroek en provincie Gelderland. Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing heette iedereen welkom. Daarna was er alle ruimte om vragen te stellen over het wolvenbeleid van provincie Gelderland, subsidiemogelijkheden voor wolfwerende maatregelen en de afhandeling van schade die wolven hebben aangericht.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  18 april 2024

  Op donderdag 18 april 2024 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 18 april over?

  16 april 2024

  Donderdag 18 april begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • Mantelzorg Verwendag op zaterdag 25 mei

  16 april 2024

  Op zaterdag 25 mei 2024 is het weer zover: de Verwendag voor mantelzorgers! We organiseren deze bijeenkomst in MFC De Brinkhof in Wezep. U kunt zich aanmelden tot 15 mei.

 • Informatieavond over monumentale panden

  16 april 2024

  Op maandag 22 april organiseert de Gemeentelijke Adviescommissie Omgevingskwaliteit (voorheen de Monumentencommissie) samen met de gemeente een informatieavond. Een avond voor eigenaren en bewoners van monumentale panden in de gemeente Oldebroek. Ook eigenaren van karakteristieke panden zijn van harte welkom.

 • Oeps... mijn kantoorpand zit nog niet op label C?

  16 april 2024

  Sinds 1 januari 2023 moet ieder kantoorgebouw van 100 m² of meer, energielabel C of beter hebben. Is dit niet het geval? Dan loopt u het risico dat u de deuren van uw pand moet sluiten. In 6 stappen organiseert u de verduurzaming van uw kantoor naar minimaal label C.

 • Bouw Oldebroek West 3 weer een stap dichterbij

  15 april 2024

  Wethouder Ben Engberts, namens Gemeente Oldebroek en Tom Munter van Mateboer Projectontwikkeling hebben op 15 april 2024 de kooprealisatieovereenkomst ondertekend. Hiermee is overeenstemming bereikt over het toevoegen van de grond van Mateboer in de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Oldebroek West 3. Het is een grootschalig nieuwbouwproject; de komende jaren worden hier 215 woningen gebouwd, naast de bestaande wijk Oldebroek West 2.

 • Nieuwe afslag Wezep van A28 gaat deze maand open

  12 april 2024

  De werkzaamheden aan het nieuwe viaduct over de A28 bij Wezep zijn grotendeels afgerond. Als alles volgens plan verloopt dan worden de nieuwe op- en afritten in de nacht van 19 op 20 april opengesteld voor verkeer.

 • Burgemeester Tanja Haseloop verwelkomt ‘Napalmmeisje’ in gemeentehuis

  10 april 2024

  Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing heeft vanmiddag een bijzondere gast verwelkomd in het gemeentehuis van Oldebroek: vredesactiviste Kim Phuc Phan Thi. Zij werd wereldberoemd als ‘Napalmmeisje’ na een bombardement op haar dorp tijdens de Vietnamoorlog. Kim Phuc werd huilend en naakt gefotografeerd toen zij dit dorp probeerde te ontvluchten. Deze foto ging vervolgens de hele wereld over en won ook een belangrijke literatuurprijs.

 • Veluwse gemeenten en SVOC-LbO zetten zich gezamenlijk in voor veteranen

  09 april 2024

  De Stichting Veteranen Ontmoetings Centrum Legerplaats bij Oldebroek (SVOC-LbO) en de zes omliggende gemeenten, Oldebroek, Hattem, Elburg, Heerde, Nunspeet en Epe werken samen om veteranen te vinden, te binden, te informeren en met elkaar in contact te brengen. Hiervoor werd op 28 donderdag maart een intentieverklaring ondertekend tijdens de veteranen Paaslunch op de Legerplaats bij Oldebroek.

 • Nieuwe Nederlanders verwelkomd door burgemeester Tanja Haseloop - Amsing

  09 april 2024

  Op 28 maart 2024 zijn zeven inwoners van de gemeente Oldebroek door de naturalisatie procedure Nederlander geworden.

 • Fietscampagne Noord-Veluwe bereikbaar

  09 april 2024

  Het programma Noord-Veluwe Bereikbaar zet zich in voor een beter bereikbare regio door slimme en duurzame mobiliteit te bevorderen. Een van de projecten waar aan wordt gewerkt is de stimulering van fietsgebruik voor met name korte afstanden.

 • Ideeën welkom voor kunstwerk dat herinnert aan oorlog en schenking Rotterdam

  06 april 2024

  In het winkelcentrum van Wezep heeft decennialang een muziekkoepel gestaan. Een gedenksteen in deze koepel verwees naar een muziektent die Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog aan Wezep schonk voor het helpen van dwangarbeiders.

 • Informatieavond over de wolf in Oldebroek

  05 april 2024

  In het gemeentehuis van Oldebroek wordt dinsdag 16 april 2024 een informatieavond gehouden over de wolf. We organiseren deze bijeenkomst voor dierhouders en andere inwoners in onze gemeente met vragen over de aanwezigheid van de wolf.

 • Live meekijken met de gecombineerde commissievergadering

  04 april 2024

  Op donderdag 4 april 2024 om 19.30 uur vergaderen de commissies Financiën & Bedrijfsvoering en Samenleving & Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken met de commissievergadering

  02 april 2024

  Op woensdag 3 april 2024 om 19.30 uur vergadert de Commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Werk aan de weg op de A28

  02 april 2024

  Tussen maandag 8 en vrijdag 19 april worden verschillende wegen of weggedeelten op of rond de A28 bij Wezep tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Dit gebeurt tussen 21.00 en 05.00 uur om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

 • Ondernemers strijden om Innovatieprijs van Regio Zwolle

  02 april 2024

  Welke ondernemer heeft een unieke innovatie en is klaar om de markt te veroveren? Kennispoort Regio Zwolle daagt ook bedrijven in de gemeente Oldebroek uit om hun innovatie in te schrijven voor de Innovatieprijs van Regio Zwolle. Inzenden kan tot en met maandag 15 april 2024.

 • Senioren inloopmiddag Oosterwolde

  02 april 2024

  Op woensdag 10 april wordt er in het MFC Hart van Oosterwolde weer een gezellige senioren inloopmiddag georganiseerd. Komt u ook sjoelen, rummikuppen of gewoon gezellig de laatste nieuwtjes uitwisselen?