Onderscheidingen

 • Koninklijke onderscheiding (lintje)

  Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor inwoners die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving. De kandidaten moeten zich voor een lange periode belangeloos en intensief hebben ingezet voor de samenleving.

 • Gemeentelijke erepenning

  Als u een persoon of organisatie kent die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeente Oldebroek of de plaatselijke gemeenschap, dan kunt u deze persoon of organisatie aanmelden voor de Oldebroeker Erepenning.

 • OvM Waarderingsbeeldje

  Wij willen goede initiatieven van inwoners waarderen door de uitreiking van een OvM waarderingsbeeldje. Hierbij gaat het om activiteiten en inzet van minder lange duur dan bij de erepenning en Koninklijke Onderscheiding

 • Huldiging sportprestaties

  In de gemeente Oldebroek zijn veel sportverenigingen en individuele sporters actief. Het komt regelmatig voor dat een team of individuele sporter regionaal, provinciaal of landelijk in de prijzen valt. Het college van B&W wil deze teams en sporters graag kunnen huldigen.

 • Huldiging kunst en cultuur prestaties

  In de gemeente Oldebroek zijn veel verenigingen actief op het gebied van kunst en cultuur. Denk bijvoorbeeld aan muziek- of toneelverenigingen, koren en verenigingen voor beeldende kunst. Het college van B&W wil verenigingen die in de prijzen vallen graag kunnen huldigen.