Gemeentelijke erepenning

Als u een persoon of organisatie kent die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeente Oldebroek of de plaatselijke gemeenschap, dan kunt u deze persoon of organisatie aanmelden voor de Oldebroeker Erepenning.

Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een bijzonder initiatief voor de buurt, door zich actief in te zetten voor een vereniging of dag en nacht klaar te staan voor een ander. De gemeente reikt de erepenning uit als blijk van waardering.

Aanmelden Oldebroeker Erepenning

De aanmeldingstermijn voor de uitreiking van aankomende januari sluit normaliter eind november, circa zes weken voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Zodra de exacte sluitingsdatum bekend is wordt deze hier vermeld.

Criteria

  • De vrijwilliger of organisatie heeft zich ongeveer 10 jaar, minimaal 6 uur per week ingezet of ongeveer 20 jaar, minder dan 6 uur per week.
  • De inzet is belangeloos.
  • De vrijwilliger of organisatie is een voorbeeld voor anderen.
  • De vrijwilliger of organisatie hoeft niet in de gemeente Oldebroek te wonen of gevestigd te zijn.

Toekennen erepenning

Het college van B&W beslist over de toekenning van de Oldebroeker Erepenning. De gemeente informeert de aanvrager hierover.

Uitreiking erepenning

De Oldebroeker Erepenning wordt ieder jaar tijdens het Zomerfestival uitgereikt door de burgemeester.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de gemeentelijke onderscheiding? Neem dan contact op met de gemeente via tel. 0525 63 82 00. U kunt het aanmeldformulier ook telefonisch opvragen.