Oekraïne

De invasie van Rusland in Oekraïne bracht een grote stroom vluchtelingen op gang. Veel mensen leven nog steeds mee met Oekraïne. Op deze pagina verwijzen wij u naar informatiebronnen over Oekraïne.

Op de website van Rijksoverheid.nl staat actuele informatie over de oorlog in Oekraïne en de opvang van vluchtelingen in Nederland.

Op de website van Vluchtelingenwerk leest u meer over de opvang van vluchtelingen in Nederland. U vindt hier veel gestelde vragen en antwoorden over vluchtelingen en asielzoekers. En lees hier meer informatie over specifiek de opvang van Oekraïense vluchtelingen in ons land.

Ook op de website van UNHCR Nederland en de website RefugeeHelp staat informatie over hoe u vluchtelingen kunt helpen. Informatie is deels beschikbaar in het Nederlands, Engels, Russisch en Oekraïens.

Vangt u een gezin op? Laat het ons dan weten!

Woont u in de gemeente Oldebroek en vangt u een Oekraïens gezin op in uw huis? Dan vragen wij u dat te melden bij de gemeente. U kunt dit doorgeven:

Veelgestelde vragen

Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Oldebroek.

Vragen?

Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht? Dan kunt u uw vraag stellen aan de gemeente via oekraine@oldebroek.nl of telefonisch via 0525 63 82 00. Wij doen ons best om uw vraag te beantwoorden.