Jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet

Vorige week was het de landelijke Week van de jonge mantelzorger. Ook in onze gemeente zijn jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zij kregen een cadeautje door de brievenbus en er waren leuke activiteiten. De gemeente erkent de inzet van jonge mantelzorgers. Zij zitten in een bijzondere positie en verdienen dat extraatje. Want opgroeien als jonge mantelzorger is niet altijd makkelijk.

Persoonlijk overhandigd 

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg ging op bezoek bij jonge mantelzorger Gert-Jan. Namens de gemeente gaf zij hem persoonlijk zijn cadeautje. Tijdens het bezoek hoorde Liesbeth Vos wat het betekent om jonge mantelzorger te zijn: ¨Gert-Jan is 15 jaar en als jonge mantelzorger helpt hij zijn broer die een beperking heeft. Ook helpt hij regelmatig zijn moeder. Daardoor mist hij soms vakanties of uitjes. En dat is echt niet altijd leuk, zo gaf Gert-Jan aan. Het is wel een gezin dat voor elkaar zorgt en daardoor hecht is. Dat vindt Gert-Jan fijn, want hij helpt graag en is blij wat te kunnen betekenen.¨

Leuke activiteiten 

Jonge mantelzorgers konden zich afgelopen week uitleven in het Klimbos in Ermelo en hun creativiteit laten zien tijdens een graffiti workshop. De activiteiten waren een succes. Veel jonge mantelzorgers deden mee. Extra leuk is dat ze zo andere jonge mantelzorgers ontmoeten en samen een leuke dag hebben.