NLDoet: je doet er toe!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zover. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de twintigste keer NLdoet. Ook in onze gemeente steken veel vrijwilligers weer de handen uit de mouwen. Zij gaan aan de slag bij een van de organisaties die hulp vragen bij het uitvoeren van verschillende klussen.

Ook het college van de gemeente Oldebroek is tijdens NLDoet actief als vrijwilliger. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing doet de aftrap op vrijdagochtend om 09.00 uur bij voetbalvereniging VSCO’61 in Oosterwolde. En de wethouders zijn deze vrijdag elders in de samenleving druk aan het werk: Ben Engberts helpt samen met leerlingen van het Nuborgh College Oostenlicht mee in de tuin bij zorgboerderij Je Maintiendrai in Oosterwolde. Liesbeth Vos zet bij woonzorgcentrum De Hullen samen met bewoners en leerlingen de bloemetjes buiten. En Beerd Flier maakt bij Museumboerderij De Bovenstreek de stallen en erf schoon en knapt ze op samen met leerlingen. De leerlingen van het Oostenlicht zijn daarnaast nog actief bij voetbalvereniging VSCO’61.

Mensen ontmoeten

NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. De organisaties zijn daar ontzettend blij mee, want ze komen daar normaal vaak niet aan toe. Bovendien is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen, iedereen is welkom! Wilt u ook in actie komen? Meldt u dan nu aan op www.nldoet.nl.

Ertoe doen

Maatschappelijke organisaties kunnen door deelname aan NLdoet mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen. Doordat er enorme keuze is aan activiteiten, kan iedereen iets passends vinden.