Maart 2024

 • Noord-Veluwse gemeenten treden toe tot Fryslân Miljeu

  28 maart 2024

  De Noord-Veluwse gemeenten Oldebroek, Elburg, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet zijn al aandeelhouder van Fryslân Miljeu (onderdeel van Omrin) voor de verwerking huishoudelijk restafval. De vijf gemeenten treden nu ook toe voor de inzameling van drie afvalstromen: huishoudelijk restafval, GFTe, oud papier en karton.

 • Vergaderingen raadscommissies april 2024

  26 maart 2024

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Wandelt u mee met de Nationale Diabetes Challenge?

  26 maart 2024

  Goed Bezig Oldebroek lanceert voor de derde keer in Wezep de Nationale Diabetes Challenge. Een unieke kans om samen met de buurtsportcoach en zorgverleners aan uw gezondheid te werken. Deze wandeluitdaging is er voor mensen met (pre)diabetes, maar ook overgewicht, chronische ziekten én beginnende bewegers. Kom op donderdag 4 april naar de informatiebijeenkomst en loop vanaf 11 april mee met de wekelijkse wandelgroep!

 • Compostdag een succes

  26 maart 2024

  De gratis compost, als dank voor het scheiden van GFTe (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten), zorgde zaterdagochtend voor veel bezoekers bij gemeentewerf en gemeentehuis. Tijdens de Landelijke Compostdag zijn er in totaal bijna 2500 zakken compost uitgedeeld aan inwoners.

 • Burgemeesters Noord-Veluwe: geen vakantievluchten boven ons gebied

  22 maart 2024

  Zeven burgemeesters op de Noord-Veluwe hebben een brief gestuurd aan de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol. De burgemeesters adviseren de aanstaande coalitie af te zien van het openen van Lelystad Airport voor vakantievluchten/groot handelsverkeer.

 • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

  22 maart 2024

  Op 21 maart 2024 opende de Noord-Veluwe haar deuren voor een avontuurlijke reis door de geschiedenis met de lancering van de Veluwse Hanzestories. Deze unieke stories, bestaande uit drie fietsroutes en twee wandelroutes, bieden bezoekers de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met de geschiedenis van de Hanzesteden en de omliggende gebieden.

 • NK Tegelwippen van start: gratis tegeltaxi voor inwoners

  21 maart 2024

  Het NK tegelwippen gaat weer van start en duurt tot en met 31 oktober. Als aftrap zijn de eerste 105m2 tegels gewipt bij Dorpshuis De Brinkhof in Wezep. Tijdens het NK tegelwippen is het doel om zoveel mogelijk tuintegels te vervangen door groen in de gemeente. Gewipte tegels kunnen gratis opgehaald worden door de Tegeltaxi op 15 april, 6 mei, 21 mei en 17 juni.

 • Aandacht voor discriminatie en racisme tijdens de internationale dag op donderdag 21 maart

  20 maart 2024

  Donderdag 21 maart is het de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Deze dag is in 1960 uitgeroepen door de Verenigde Naties. In de regio Noord-Veluwe wordt aandacht besteed aan deze belangrijke dag, ook in Oldebroek.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 14 maart 2024?

  19 maart 2024

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 14 maart 2024 verschillende besluiten genomen.

 • Inspiratiesessie Ontwikkelagenda Kinderopvang en Onderwijs

  19 maart 2024

  Op donderdag 21 maart bent u van harte welkom in MFC Hart van Oosterwolde tijdens de inspiratiesessie Ontwikkelagenda Kinderopvang en Onderwijs. De bijeenkomst is voor medewerkers kinderopvang, onderwijs en jeugd (bestuurlijk, management, uitvoering).

 • Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïners

  19 maart 2024

  Wilt u bijdragen aan zelfredzaamheid van Oekraïense vluchtelingen in Oldebroek? Wordt dan taalvrijwilliger door eenmaal per week de docent te ondersteunen tijdens taallessen. Met deze lessen helpen we Oekraïense vluchtelingen bij het beter spreken en begrijpen van de Nederlandse taal in hun dagelijks leven. Om taalvrijwilliger te worden, hoeft u zelf geen talenwonder te zijn.

 • College Oldebroek steekt de handen uit de mouwen tijdens NLdoet

  18 maart 2024

  Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart was het weer zover. Het Oranje Fonds organiseerde voor de twintigste keer NLdoet. Op diverse locaties in de gemeente hebben inwoners zich ingezet tijdens de grootste vrijwilligersactie van het jaar. Ook het college van B&W trok de gemeente in om actief bij te dragen aan verschillende initiatieven.

 • Gemeente Oldebroek vordert met succes dwangsom € 10.000 van drugsdealer in

  18 maart 2024

  De gemeente Oldebroek heeft terecht een dwangsom van € 10.000,- opgelegd aan een handelaar in drugs, dit bedrag ingevorderd en zijn woning laten sluiten. Betrokkene tekende tevergeefs bezwaar aan tegen deze door de burgemeester genomen maatregelen.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  14 maart 2024

  Op donderdag 14 maart 2024 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • College van B&W op werkbezoek bij de Zeuven Heuvels

  14 maart 2024

  Op dinsdag 12 maart 2024 bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan de Zeuven Heuvels. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door Anniek Schunselaar, sinds vorig jaar bedrijfsleider van de Zeuven Heuvels.

 • Gert Mijnheer vindt eerste kievitsei in Oldebroek

  13 maart 2024

  Op vrijdag 8 maart vond Gert Mijnheer het eerste kievitsei in de gemeente Oldebroek. Het is gevonden op een perceel aan de Polweg in Wezep. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing bekeek het nestje op dinsdagmiddag 12 maart samen met Gert Mijnheer en Jan Slagboom, vrijwilligerscoördinator van de Weidevogelbescherming Randmeerkust.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 14 maart over?

  12 maart 2024

  Donderdag 14 maart begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • NLDoet: je doet er toe!

  12 maart 2024

  Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zover. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de twintigste keer NLdoet. Ook in onze gemeente steken veel vrijwilligers weer de handen uit de mouwen. Zij gaan aan de slag bij een van de organisaties die hulp vragen bij het uitvoeren van verschillende klussen.

 • Vaccineren tegen HPV-kanker

  12 maart 2024

  Jongens en meisjes die in 2024 tien jaar oud worden, ontvangen een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV (humaan papillomavirus) is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. De vaccinatie beschermd tegen 6 soorten kanker door HPV.

 • Hulp bij belastingaangifte voor inwoners

  12 maart 2024

  Het is weer tijd voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2023. Het Sociaal Team van de gemeente biedt, in samenwerking met Sociaal Raadslieden van Stimenz, Schuldhulp Maatje en Humanitas ondersteuning bij het doen van de aangifte. Deze gratis hulp is bedoeld voor inwoners uit de gemeente Oldebroek met een laag inkomen en die geen koophuis, eigen bedrijf of hoog eigen vermogen hebben.

 • Gratis compost als dank voor het scheiden van uw GFTe

  08 maart 2024

  Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen zaterdagochtend 23 maart 2024 gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken we u voor het inleveren van uw groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFTe).

 • Gemeenten en woningcorporaties werken samen aan betere doorstroom sociale huur

  08 maart 2024

  Om doorstroom op de sociale huurmarkt te bevorderen, slaan gemeenten en woningcorporaties op de Noord-Veluwe de handen ineen. Ze willen onder anderen ouderen ondersteunen en begeleiden bij de overstap naar een andere woning. Donderdag 29 februari zetten wethouders wonen uit deze regio en bestuurders van de regionale woningcorporaties hun handtekening onder een reeks afspraken die hierbij moeten helpen.

 • Uw tuin klaarmaken voor het veranderende klimaat? De tuincoach helpt u gratis op weg

  06 maart 2024

  Het klimaat verandert en dit heeft ook invloed op onze tuinen. Met drogere zomers en meer water in het najaar en de winter wordt het steeds belangrijker om tuinen hierop aan te passen. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen extremere weersomstandigheden zoals hevige regenval, langdurige droogte en hittegolven. Gelukkig staan vrijwillige tuincoaches uit de gemeente Oldebroek klaar om u hierbij te helpen.

 • Gemeente Oldebroek stimuleert rookvrije bushaltes

  06 maart 2024

  Hoe mooi zou het zijn om in 2040 een rookvrije generatie te hebben? Dat de jeugd opgroeit zonder in contact te komen met rokers en rook? Dat is in ieder geval wel de ambitie die in het Nationaal Preventieakkoord staat. Hiervoor plaatsen we bij alle bushaltes in de gemeente Oldebroek een stoeptegel van 'rookvrije generatie'.

 • Wegwerkzaamheden De Eekelenburg in Oldebroek

  05 maart 2024

  Tot ongeveer eind maart wordt er aan de inrit gewerkt.

 • Nieuwe Nederlander verwelkomd door burgemeester Tanja Haseloop - Amsing

  05 maart 2024

  Op 29 februari 2024 is één inwoner van de gemeente Oldebroek door de naturalisatie procedure Nederlander geworden.

 • Nieuw meldpunt voor huurders en woningzoekenden

  05 maart 2024

  Sinds 15 september 2023 heeft de gemeente Oldebroek het Meldpunt goed verhuurderschap. U kunt als huurder of woningzoekende bij dit (online) meldpunt terecht met problemen met verhuurders. Een melding doen is gratis en mag anoniem.

 • Europese verkiezingen 2024

  05 maart 2024

  Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. U kunt stemmen als u de Nederlandse nationaliteit heeft of de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie (EU). U moet op de verkiezingsdag 18 jaar of ouder zijn en niet uitgesloten van het kiesrecht.

 • Senioren inloopmiddag Oosterwolde

  05 maart 2024

  Op woensdag 6 maart wordt er in het MFC Hart van Oosterwolde weer een gezellige senioren inloopmiddag georganiseerd. Arie-Leen van Schoonhoven vertelt over twee tentoonstellingen die in Museum De Wemme in Zuidwolde zijn geweest.

 • Oldebroek als rode draad in de boeken van Henk Vaessen

  05 maart 2024

  Auteur Henk Vaessen, geboren Oldebroeker, komt 21 maart naar de Zwikmeule voor een lezing over zijn boeken. Henk Vaessen woonde tot zijn 35e in Oldebroek. Het opgroeien in Oldebroek speelt een belangrijke rol in zijn boeken. Veel plaatsen en personen zijn gebaseerd op waardevolle herinneringen van Henk Vaessen aan Oldebroek.

 • Nomineer iemand voor de Witte Anjer Prijs 2024

  05 maart 2024

  De Witte Anjer is een symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen. Zet uw vriend(in), familielid, kennis of collega zich in voor erkenning en waardering van veteranen? Nomineer diegene dan voor 31 maart.

 • Afval scheiden gaat goed, maar het kan nóg beter: campagne over hergebruik van textiel van start

  04 maart 2024

  Inwoners van de gemeente Oldebroek scheiden steeds beter hun afval volgens de resultaten van een sorteeranalyse. Er zitten wel nog veel waardevolle grondstoffen in het restafval. Zo zit er nog 3,5 % textiel in, omgerekend zo’n 5 kg per inwoner per jaar. Daarom gaat een textielcampagne van start om hergebruik van textiel te stimuleren.