Uw tuin klaarmaken voor het veranderende klimaat? De tuincoach helpt u gratis op weg

Het klimaat verandert en dit heeft ook invloed op onze tuinen. Met drogere zomers en meer water in het najaar en de winter wordt het steeds belangrijker om tuinen hierop aan te passen. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen extremere weersomstandigheden zoals hevige regenval, langdurige droogte en hittegolven. Gelukkig staan vrijwillige tuincoaches uit de gemeente Oldebroek klaar om u hierbij te helpen.

Waarom is het aanpassen van uw tuin zo belangrijk?

Een groene tuin helpt om wateroverlast te voorkomen en uw tuin koeler te houden tijdens warme dagen. Ook biedt uw tuin of balkon zo een thuis voor verschillende planten en dieren, wat goed is voor de natuur.

De tuincoach helpt

Onze vrijwillige tuincoaches Erik en Driesje zijn getrainde ervaringsdeskundigen. Zij komen graag bij u langs om hun kennis met u te delen, praktische tips te geven of te helpen met een subsidie. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste planten, het aanleggen van een regenwatervijver of het vergroenen van verharde oppervlakken. Ook zijn ze goed op de hoogte van beschikbare subsidies en regelingen voor het vergroenen van uw tuin.

Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe

De vrijwillige tuincoaches zijn een initiatief van het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe. Een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Oldebroek, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Hattem. De zeven gemeenten werken samen aan een gezonde, klimaatbestendige en leefbare leefomgeving.

Gratis tuincoachgesprek bij u thuis

Plan hier uw gesprek in met Erik of Driesje. Hier vindt u ook meer informatie. De tuincoaches komen graag bij u langs!

20240306 Tuincoaches Erik en Driesje