Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïners

Wilt u bijdragen aan zelfredzaamheid van Oekraïense vluchtelingen in Oldebroek? Wordt dan taalvrijwilliger door eenmaal per week de docent te ondersteunen tijdens taallessen. Met deze lessen helpen we Oekraïense vluchtelingen bij het beter spreken en begrijpen van de Nederlandse taal in hun dagelijks leven. Om taalvrijwilliger te worden, hoeft u zelf geen talenwonder te zijn.

Bent u in Nederland geboren en spreekt, leest en schrijft u goed Nederlands? Dan bent u zeer welkom! Er zijn drie groepen van verschillende niveaus. Sommige vluchtelingen spreken al een beetje Nederlands, sommigen begrijpen nog vrijwel niets.

Uw rol

De docent bereidt de lessen voor en verzorgt het lesmateriaal. We zoeken iemand die de taaldocent kan ondersteunen, dat is uw rol! Help bijvoorbeeld de vluchtelingen bij het maken van oefeningen uit het lesboek. Of geef persoonlijke aandacht aan een of twee cursisten, wanneer een opdracht niet wordt begrepen. De taallessen zijn op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de Looschool in ‘t Loo. Er is ook ruimte voor iemand die eenmaal per 2 weken wil aanschuiven.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd? Heel fijn! Neem bij vragen of voor aanmelden contact op met Michelle Kampman via 0525 63 82 00 of mkampman@oldebroek.nl. Een avond meekijken is zeker een optie.

Komt de maandagavond niet uit of wilt u op een andere manier helpen? Barrie Nitrauw, taalpuntdocent van de gemeente Oldebroek, vertel u graag meer: taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl. Wij zoeken bijvoorbeeld ook iemand die in de pauzes lekkere kopjes koffie en thee verzorgt.