Jonge mantelzorgers in het zonnetje

De gemeente Oldebroek zet alle jonge mantelzorgers in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens de landelijke Week van de jonge mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni. De gemeente waardeert de inzet van jonge mantelzorgers enorm en geeft ze daarom graag een cadeautje: het mantelzorgcompliment. Ook wordt er weer een leuke activiteit georganiseerd. Want jonge mantelzorgers verdienen dit, zij staan dan even in het middelpunt.

Wanneer ben je jonge mantelzorger?

Als er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Als je je daarover vaak zorgen maakt. Als je thuis daarom moet meehelpen. Als je vaak zorgt voor een familielid of iemand anders in je directe omgeving.

Aanmelden mantelzorgcompliment en activiteiten

Kent u een jonge mantelzorger? Meld hem of haar aan! Ongeveer 140 jonge mantelzorgers zijn bekend bij de gemeente. Zij krijgen in de Week van de Jonge Mantelzorger het mantelzorgcompliment in de brievenbus, hier is geen aanmelding voor nodig. Ook ontvangen zij via e-mail een uitnodiging voor de activiteit. Maar er zijn vast meer jonge mantelzorgers die nog niet bij de gemeente bekend zijn.  

Meld hem of haar aan bij Connie Arnold, carnold@oldebroek.nl of het Sociaal Team, sociaalteam@oldebroek.nl. Bellen kan naar 0525 63 83 33, elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.