Mei 2024

 • Rekenkamer start onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten

  30 mei 2024

  De samenwerkende rekenkamer van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten doet onafhankelijk onderzoek om de gemeenteraden te ondersteunen bij hun controlerende en kaderstellende taken. Op dit moment start de Rekenkamer het onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de vijf gemeenten. Dit beleid heeft als doel om inwoners bestaanszekerheid te bieden via diverse maatregelen en instrumenten.

 • Europarlementariërs: biedt mogelijkheden binnen Natura2000

  30 mei 2024

  Op dinsdag 28 mei hebben drie kandidaat Europarlementariërs een bezoek gebracht aan de Kop van de Veluwe. Zij namen in Hattem kennis van de samenleving-brede vraagstukken die er leven in dit gebied op het vlak van Natura2000, wonen en mobiliteit, waaronder de A28.

 • Live Blog Brand Prins Mauritslaan in Wezep

  30 mei 2024

  Update over de brand in de Prins Mauritslaan in Wezep

 • NL-Alert testbericht op maandag 3 juni

  30 mei 2024

  NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties bij u in de buurt. Op maandag 3 juni stuurt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 30 mei over?

  28 mei 2024

  Donderdag 30 mei begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis.

 • Goed Bezig organiseert Scootmobieltour

  28 mei 2024

  Na een succesvolle eerste editie in 2023 organiseert Goed Bezig Oldebroek in juni vier keer een Scootmobieltour. Onder professionele begeleiding van een buurtsportcoach gaan deelnemers in de omgeving van Wezep een route rijden van ongeveer vijftien kilometer.

 • Op 6 juni mogen we stemmen voor het Europees Parlement

  28 mei 2024

  In juni worden er verkiezingen gehouden voor het Europees Parlement. In Nederland kunnen we op donderdag 6 juni op een partij én een kandidaat stemmen.

 • Nieuwe brandweerkazerne Oldebroek geopend

  24 mei 2024

  Oldebroek heeft een nieuwe brandweerkazerne. Deze kazerne werd vanmiddag geopend door burgemeester Tanja Haseloop – Amsing, postcommandant Hendrik Legemate en Diemer Kransen, directeur en regionaal commandant brandweer van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

 • Week tegen Ondermijning - in gesprek met Allard en Arjan

  24 mei 2024

  Van 20 t/m 26 mei is het de Week tegen Ondermijning. Deze week vragen we extra aandacht voor het signaleren en voorkomen van ondermijnende activiteiten zoals de productie en handel in drugs en illegale lozingen. De chemische middelen die worden gebruikt bij het maken van synthetische drugs zijn levensgevaarlijk. Het buitengebied van de gemeente Oldebroek heeft steeds vaker te maken met leegstand en is daardoor aantrekkelijk voor criminelen. Criminelen proberen zo onopvallend mogelijk te opereren. Uit landelijk onderzoek blijkt dat één op de vijf ondernemers in het buitengebied is benaderd door de onderwereld om vastgoed beschikbaar te stellen voor ondermijnende activiteiten.

 • Praat mee over het jongerenbeleid binnen de gemeente

  21 mei 2024

  U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst Opgroeien in een Kansrijke Omgeving op woensdag 29 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Locatie is de Looschool, Bovenheigraaf 59, in ’t Loo Oldebroek.

 • Ouders in gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

  21 mei 2024

  Wat doe je als tiener wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd? En hoe kun je hierover als ouder met je kind in gesprek gaan? Wij nodigen ouders en tieners uit om de korte film NUDES te komen bekijken op donderdagavond 23 mei in MFC De Brinkhof in Wezep. De toegang is gratis en inclusief een consumptie voor in het ‘na-praatcafé’.

 • Stemmen voor het Europees Parlement op 6 juni

  21 mei 2024

  De verkiezingen vinden plaats van 6 tot en met 9 juni 2024. Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus. In de gemeente Oldebroek kunt u op 15 locaties stemmen.

 • Wegwerkzaamheden op Zuiderzeestraatweg in Wezep

  21 mei 2024

  De nieuwe aansluitingen van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 zijn inmiddels opengesteld voor het verkeer. De oude aansluitingen op de Zuiderzeestraatweg zijn afgesloten. Verkeer op de A28 vanuit Zwolle naar de kern Oldebroek krijgt het advies om door te rijden tot afslag ’t Harde.

 • Live meekijken met de Commissie Samenleving en Bestuur

  16 mei 2024

  Op donderdag 16 mei 2024 om 19.30 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken met de Commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving

  15 mei 2024

  Op woensdag 15 mei 2024 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Rectificatie: Vergaderingen raadscommissies mei 2024

  14 mei 2024

  In het artikel over de raadscommissie vergaderingen van 7 mei stond een fout.

 • Laat gratis uw grof tuinafval ophalen

  14 mei 2024

  Uw takken en snoeihout kunt u voor de zomer nog op donderdag 16 mei en donderdag 20 juni gratis laten ophalen door de firma ABL. We organiseren deze takkenroute acht keer per jaar.

 • Mantelzorg verwendag op zaterdag 25 mei

  14 mei 2024

  Binnenkort is het weer zover: de Verwendag voor mantelzorgers! U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst in MFC De Brinkhof. De ochtend zit al vol, maar voor de middag zijn er nog plekken. Het programma is hetzelfde en aanmelden kan tot 17 mei.

 • Op 6 juni verkiezing voor Europees Parlement

  14 mei 2024

  In juni wordt voor de duur van 5 jaar een nieuw Europees Parlement gekozen. Dit gebeurt op verschillende dagen. In Nederland zijn de stembureaus open op donderdag 6 juni.

 • NK Tegelwippen: gratis tegeltaxi voor inwoners

  14 mei 2024

  Het NK tegelwippen is in april gestart en duurt tot en met 31 oktober. Wipt u ook tegels? Laat deze dan gratis ophalen door de Tegeltaxi op dinsdag 21 mei of maandag 17 juni.

 • Let op bij rioolverstopping

  14 mei 2024

  Als u last heeft van een verstopt riool, probeert u eerst te onderzoeken waar het probleem zit. Bij een verstopping op uw eigen terrein schakelt u zelf een loodgieter in. Als de verstopping op gemeentegrond zit, kunt u dit melden bij de gemeente.

 • Informatieavond over Ruimte voor Defensie

  14 mei 2024

  De gemeenteraad van Oldebroek organiseert op woensdag 22 mei, aanvang 19.30 uur een openbare informatiebijeenkomst over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie (NPRD). U bent van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek.

 • Jonge mantelzorgers in het zonnetje

  07 mei 2024

  De gemeente Oldebroek zet alle jonge mantelzorgers in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens de landelijke Week van de jonge mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni. De gemeente waardeert de inzet van jonge mantelzorgers enorm en geeft ze daarom graag een cadeautje: het mantelzorgcompliment. Ook wordt er weer een leuke activiteit georganiseerd. Want jonge mantelzorgers verdienen dit, zij staan dan even in het middelpunt.

 • Vergaderingen raadscommissies mei 2024

  07 mei 2024

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis.

 • Nieuwe Nederlanders verwelkomd door burgemeester

  07 mei 2024

  Op 2 mei 2024 zijn drie inwoners van de gemeente Oldebroek door de naturalisatie procedure Nederlander geworden. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing het “Koninklijk Besluit tot naturalisatie” uit.

 • Hoe gaat het met je? Doe mee met het onderzoek

  07 mei 2024

  De GGD is benieuwd hoe het met je gaat.

 • Subsidie voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed

  07 mei 2024

  Heeft u maatschappelijk vastgoed in de gemeente Oldebroek en wilt u verduurzamen? Vraag dan vanaf 3 juni de DUMAVA subsidie aan. Deze bedraagt 20 tot 30 procent van de kosten. Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed zorgt voor lagere energielasten én is goed voor het klimaat.

 • Maak kennis met onze trouwambtenaren!

  07 mei 2024

  Gaan jullie binnenkort trouwen of een geregistreerd partnerschap aan? Dan hebben jullie ook een trouwambtenaar nodig. Onze enthousiaste trouwambtenaren Madelon Blok - Dijkman, Anneke Bouma - Scheer, Yannick La Gordt Dillié en Linda van Triest - Lapré staan jullie graag bij op jullie grote dag!

 • Gemeente organiseert 15 mei inloopavond over voorkeursrecht uitbreiding bedrijventerrein H2O

  07 mei 2024

  De gemeente werkt aan meerdere ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder de uitbreiding van bedrijventerrein H2O. Tijdens een inloopavond op woensdag 15 mei 2024 willen wij u verder informeren over de laatste stand van zaken met betrekking tot het voorkeursrecht en de uitbreiding van het bedrijventerrein H2O.