Nieuwe brandweerkazerne Oldebroek geopend

Oldebroek heeft een nieuwe brandweerkazerne. Deze kazerne werd vanmiddag geopend door burgemeester Tanja Haseloop – Amsing, postcommandant Hendrik Legemate en Diemer Kransen, directeur en regionaal commandant brandweer van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Ze reden alle drie, zittend in een voertuig met zwaailicht, vanuit de remise naar buiten. Deze remise was ter gelegenheid van de opening met oefenrook gevuld. Daarna stapten ze uit om samen met de andere aanwezigen, onder wie een groot aantal brandweervrijwilligers, op de nieuwe kazerne te proosten.

Bouwgeschiedenis

Het openingsprogramma werd vervolgd met drie toespraken, een hapje en een drankje en de mogelijkheid om het nieuwe pand te bezichtigen. In de toespraken werd onder meer aandacht besteed aan de keuze voor deze locatie, de bouwgeschiedenis, de gekozen vormgeving en het duurzame karakter. Complimenten waren er onder andere voor de vrijwilligers die werkzaam zijn bij de brandweer, de architect en de aannemer. We kunnen trots zijn op wat hier nu staat, gaven de sprekers aan.

De kazerne is gebouwd aan de Zuiderzeestraatweg 213B ter vervanging van de brandweerkazerne aan de Spronksweg. Dit gebeurde onder verantwoordelijkheid van de gemeente Oldebroek en in samenwerking met de VNOG. In het volledig energieneutrale pand zijn een remise met plaats voor vier brandweerauto’s, een instructielokaal en kantoor-, kleed- en wasruimten ondergebracht. Het gebouw is voorzien van een waterpompsysteem, zonnepanelen, een groen dak, houten gevelbedekking en volledig recyclebare spanten.

Open dag

Op zaterdag 15 juni vanaf 12.00 uur wordt er een open dag gehouden waarop iedereen de nieuwe brandweerkazerne kan bezichtigen. Kijk voor meer informatie over dit open huis op brandweer.nl/kazerne/oldebroek.
Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing, postcommandant Hendrik Legemate, regionaal commandant Diemer Kransen en veel vrijwilligers poseren voor nieuwe kazerne in Oldebroek