NL-Alert testbericht op maandag 3 juni

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties bij u in de buurt. Op maandag 3 juni stuurt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland.

Zo ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. U ontvangt het NL-Alert testbericht op uw mobiele telefoon. Daarvoor moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Gebruikt u oordopjes of een koptelefoon? Dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Waarschuwing bij noodsituaties in uw buurt

NL-Alert waarschuwt en informeert u bij situaties die uw gezondheid of leven bedreigen. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie vindt.

Ontvangt u een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook de mensen in uw omgeving daarbij.

Er is nu ook een NL-Alert app

Voor dove, slechthorende, blinde of slechtziende mensen is er nu de NL-Alert app. Deze app heeft functies waardoor de NL-Alert duidelijker voor hen is.

Bent u vaak dicht bij de grens? Dan is de app ook handig voor u. U kunt een NL-Alert missen als u verbonden bent met een buitenlandse zendmast. Met de NL-Alert app krijgt u dan wél een NL-Alert.

Wilt u meer weten?

Kijk voor meer informatie op crisis.nl/nl-alert.