Stemmen voor het Europees Parlement op 6 juni

De verkiezingen vinden plaats van 6 tot en met 9 juni 2024. Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus. In de gemeente Oldebroek kunt u op 15 locaties stemmen.

Van 7.30 tot 21.00 uur zijn er 13 stemlokalen geopend. En op 2 locaties staat een mobiel stembureau: van 10.00 tot 14.00 uur bij Woonzorgcentrum de Hullen in Oldebroek en van 18.00 tot 21.00 uur bij ’t Noorderhuukien in Noordeinde. 

In een andere gemeente stemmen?

Vraag dan een kiezerspas aan. Dit kan online, schriftelijk of op afspraak aan de balie in het gemeentehuis. Online of schriftelijk aanvragen kan tot uiterlijk maandag 3 juni. Een kiezerspas op afspraak aanvragen kan tot woensdag 5 juni 12.00 uur.

Geen stempas?

Heeft u nog geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan. Dit kan online, schriftelijk of op afspraak aan de balie in het gemeentehuis. 

Voor iemand anders stemmen?

Iemand machtigen om voor u te stemmen kan op 2 manieren: via uw stempas (onderhandse volmacht) of via een machtigingsformulier (schriftelijke volmacht). U kunt zelf kiezen wie u machtigt. 

Als u gaat stemmen of mondeling een stempas of kiezerspas aanvraagt, neem dan een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of Nederlands rijbewijs) mee. Dit bewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Kijk voor een overzicht van alle stembureaus of het (online) aanvragen van een stempas of kiezerspas op www.oldebroek.nl/verkiezingen.

Verkiezingsuitslag

De verkiezingsuitslag mag pas worden gedeeld wanneer alle stembureaus in de EU zijn gesloten. In verschillende landen wordt op zondag 9 juni gestemd. Dit betekent dat ook de (voorlopige) uitslag van de verkiezing in Nederland pas in de loop van zondagavond bekend wordt gemaakt.