Wegwerkzaamheden op Zuiderzeestraatweg in Wezep

De nieuwe aansluitingen van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 zijn inmiddels opengesteld voor het verkeer. De oude aansluitingen op de Zuiderzeestraatweg zijn afgesloten. Verkeer op de A28 vanuit Zwolle naar de kern Oldebroek krijgt het advies om door te rijden tot afslag ’t Harde.

De komende weken worden meerdere werkzaamheden uitgevoerd aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep, de A28 en het pas geopende nieuwe viaduct over deze snelweg. De oude aansluitingen worden verwijderd, een nieuwe rotonde wordt aangelegd en onder het al langer bestaande viaduct wordt de Zuiderzeestraatweg heringericht. 

Omleidingsroutes

In de periode 27 mei tot 22 juni zijn de Zuiderzeestraatweg en N308 afgesloten in beide richtingen. Ter plaatse geven gele borden aan hoe u het beste kunt omrijden:

  • Verkeer van Oldebroek naar Wezep wordt omgeleid via de N308 en N309 ’t Harde (afrit 16) en de nieuwe aansluiting op de A28.  
  • Verkeer vanuit het noorden en zuiden naar Wezep wordt omgeleid via de nieuwe aansluiting op de A28 en de Rondweg. 
  • Verkeer van Wezep naar Oldebroek wordt omgeleid via de Rondweg en de nieuwe aansluiting op de A28. 
  • Verkeer vanuit het noorden en zuiden naar Oldebroek wordt omgeleid via de A28 en ’t Harde (afrit 16), de N309 en N308.  

Op de A28 ter hoogte van het nieuwe viaduct geldt voorlopig nog een snelheidsbeperking van 90 km/uur.

Vervolg werkzaamheden

De nieuwe rotonde N308 en de nieuwe N308 parallel aan de A28 worden 21 juni 2024 in gebruik genomen. Van 24 juni tot en met 20 juli worden er werkzaamheden aan de Zuiderzeestraatweg onder het viaduct A28 uitgevoerd. Ook vindt er groot onderhoud plaats aan de rotonde ‘Schaftenaar’ (Zuiderzeestraatweg - Rondweg). 

Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl/H2O. In de loop van juni besteden we in het Gemeentenieuws en op de website meer aandacht aan deze volgende fase van de wegwerkzaamheden.
De planning van alle wegwerkzaamheden is onder voorbehoud van weers- of andere (onvoorziene) omstandigheden.