Nieuwe aansluiting Wezep/H2O op A28

Wezep heeft een nieuwe aansluiting gekregen op de A28. De oude af- en opritten op de Zuiderzeestraatweg zijn buiten gebruik gesteld. Bedrijventerrein H2O is via de nieuwe op- en afritten sneller bereikbaar, ook voor vrachtverkeer.

Er rijdt door deze nieuwe aansluiting minder verkeer door de dorpskernen van Wezep. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid en verkeersveiligheid. Wie vanuit Zwolle naar het dorp Oldebroek rijdt, kan nu het beste afslaan bij 't Harde in plaats van - voorheen - Wezep.

Carpoolplaats

De carpoolplaats aan de Zuiderzeestraatweg is in verband met de nieuwe ontsluiting gesloten. Wie vanuit Wezep wil carpoolen, kan gebruik maken van de nieuw aangelegde parkeerplaats aan de Duurzaamheidsstraat/Voskuilerdijk, gelegen nabij het nieuw gebouwde viaduct met de nieuwe op- en afritten.

Werkzaamheden

Er worden vanaf eind mei 2024 nog verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan de Zuiderzeestraatweg en enkele rotondes in Wezep. Doorgaand en plaatselijk verkeer wordt tijdens deze werkzaamheden omgeleid. De omleidingsroutes worden onder meer aangegeven via bebording langs de weg. 

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de wegwerkzaamheden op en rond de A28 en bedrijventerrein H2O bij Wezep, de website van de Provincie Gelderland.