Gevonden en verloren voorwerpen

U kunt een gevonden of verloren voorwerp melden bij de gemeente. De gemeente kijkt dan of dit voorwerp als verloren is opgegeven of ondertussen al is gevonden.

Gevonden of verloren voorwerp melden

Het is ook mogelijk om een gevonden of verloren voorwerp persoonlijk te melden op het gemeentehuis in Oldebroek of telefonisch via tel. 0525 63 82 00.

Bewaren gevonden voorwerp

U kunt kiezen of u het gevonden voorwerp op het gemeentehuis aanbiedt om te bewaren of dat u het gevonden voorwerp zelf bewaart. De termijn dat u het moet bewaren is tenminste 3 maanden. Als de geschatte waarde van het voorwerp meer dan € 450,- is, moet u het voorwerp tenminste 1 jaar bewaren.

Gevonden identiteitsbewijs inleveren

Wanneer u een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart heeft gevonden, bent u verplicht deze bij de gemeente in te leveren. Het is namelijk staatseigendom en mag niet thuis worden bewaard.

Gevonden en verloren sleutels

Sleutels worden vaak verloren, maar ook vaak weer terug gevonden. Omdat sleutels lastig zijn te omschrijven -ze lijken vaak erg op elkaar- registreert de gemeente gevonden en verloren sleutels niet. Een uitzondering hierop zijn autosleutels. Heeft u een sleutel gevonden? Lever deze dan in bij de infobalie op het gemeentehuis. Uw sleutel kwijt? Kom dan gerust langs bij dezelfde balie om te kijken of uw exemplaar is gevonden. Neemt u wel uw identiteitsbewijs mee.

Gevonden fietsen

Wanneer u een fiets heeft gevonden, kunt u deze afgeven bij de gemeentewerf, Amperestraat 13 in Wezep.

Aangifte bij politie of niet?

Diefstal is en blijft een politiezaak. In geval van diefstal van uw eigendommen moet u naar het politiebureau om daar een proces-verbaal van vermissing te laten opmaken. Is uw Nederlandse paspoort, rijbewijs of identiteitskaart verloren of gestolen? U hoeft niet meer eerst aangifte te doen bij de politie. U kunt bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal tekenen. U kunt dan ook direct een nieuw document aanvragen. 

Overzicht gevonden en verloren voorwerpen

Bekijk het overzicht van gevonden en verloren voorwerpen 2020 en het overzicht van gevonden en verloren voorwerpen 2021 die gemeld zijn bij de gemeente.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525 63 82 00 of e-mail gemeente@oldebroek.nl