Bezwaar tegen WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen

Als u bezwaar wilt maken tegen de WOZ-beschikking of de aanslag(en) gemeentelijke belastingen dan vragen wij u eerst contact op te nemen met de gemeente. De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-beschikking en de aanslag(en) gemeentelijke belastingen kloppen. Als u van mening bent dat er een fout is gemaakt, vragen wij u te bellen met de gemeente via tel. 0525 63 82 00. Wij nemen de aanslag en/of de WOZ-beschikking dan met u door. Wilt u liever persoonlijk uw bezwaar overleggen? Maak online een afspraak

Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde passen we deze voor u aan. Komen we er samen niet uit, dan kunt u alsnog bezwaar maken. Het bezwaar kunt u binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet digitaal of schriftelijk indienen. Het is niet toegestaan om bezwaar te maken via e-mail. Tegen de hoogte van belastingtarieven is geen bezwaar mogelijk.

Eisen bezwaarschrift

In het bezwaarschrift moet in elk geval staan:

• uw naam en adres;
  • dagtekening (datum) van de aanslag of beschikking waartegen u bezwaar maakt;
  • het aanslagnummer;
  • de reden waarom u bezwaar maakt;
  • de datum en uw handtekening (als u online bezwaar maakt, is uw DigiD de handtekening).

In uw bezwaar kunt u vragen om vóór de uitspraak op het bezwaarschrift te worden gehoord.

Indienen bezwaarschrift

U kunt uw bezwaar tegen de gemeentelijke belastingen of WOZ-beschikking online indienen.

Online bezwaar indienen Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Schriftelijk indienen

U kunt uw bezwaar schriftelijk indienen door uw motivatie te sturen naar de heffingsambtenaar van de gemeente Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. Let er wel op dat uw bezwaar aan de eisen voldoet.

Bezwaar en betaling

Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat u kunt wachten met betalen. In het bezwaarschrift kunt u verzoeken om uitstel van betaling voor de aanslag waartegen u bezwaar maakt. U moet dan wel het bestreden bedrag of de berekening daarvan in het bezwaarschrift vermelden. U kunt uitstel van betaling krijgen voor het bestreden bedrag, totdat op het bezwaarschrift is beslist. Als uw bezwaarschrift gegrond is en het aanslagbedrag wordt verminderd krijgt u het teveel betaalde bedrag terugbetaald. Als het bezwaar ongegrond is en de betalingstermijn is inmiddels verstreken bent u rente verschuldigd. Daarover krijgt u dan afzonderlijk bericht.

Bezwaar via 'No Cure No Pay' bureaus

No Cure No Pay bureaus adverteren met: "WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u." Het is belangrijk te weten dat de gemeente het bureau of de makelaar een vergoeding voor zijn werkzaamheden moet betalen als een bezwaarschrift wordt toegekend. Deze vergoeding bedraagt minimaal € 249,-. Deze door de gemeente verstrekte kostenvergoedingen worden meegenomen in de tariefbepaling van de onroerende zaakbelastingen voor het volgende belastingjaar. Uiteindelijk worden alle belastingbetalers met deze extra kosten geconfronteerd.

Gevolg aanpassen WOZ-waarde

Een aanpassing van de WOZ-waarde heeft ook aanpassing van de aanslag(en) OZB tot gevolg. Een gewijzigde WOZ-waarde geeft de gemeente door aan de Rijksbelastingdienst en het Waterschap.

Termijn en beroep

Het streven van de gemeente is om bezwaarschriften binnen maximaal 6 maanden t beantwoorden. Lukt dat niet, dan krijgt u tijdig bericht over de verwachte afhandeltermijn. Tegen het antwoord op uw bezwaarschrift kunt u eventueel in beroep gaan. Informatie daarover staat in de uitspraak op het bezwaarschrift.