Evenementen

In de gemeente Oldebroek worden het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. Lees meer over het organiseren van een evenement of bekijk de evenementenkalender om te zien wat er gepland staat.

Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren, zoals een optocht, braderie, paasvuur of sporttoernooi? Afhankelijk van de aard en de omvang van het evenement meldt u het evenement bij de gemeente of vraagt u een vergunning aan. Lees meer op de pagina Evenement organiseren.

Evenementenkalender

Op de evenementenkalender vindt u een overzicht van de geplande activiteiten in de gemeente Oldebroek. Dit zijn evenementen die bij de gemeente gemeld zijn of waarvoor een vergunning is verleend.

Traditionele Oldebroekse evenementen

De meest bekende evenementen in de gemeente Oldebroek zijn de jaarlijkse Schapenmarkt in september en het jaarlijkse oogstfeest in augustus.

Schapenmarkt

Jaarlijks wordt in Oldebroek op de woensdag vóór 17 september van 09.00 tot 16.00 uur de Schapenmarkt gehouden. Een dag die in deze tijd niets (meer) te maken heeft met een serieuze schapenmarkt, maar alles met een traditioneel Oldebroeker feest. Voor een echte Oldebroeker (inwoner of oud-inwoner) is een bezoek aan de Schapenmarkt jaarlijks een vast gegeven. Veel bedrijven en scholen houden daar ook rekening mee. Sinds 2015 is de organisatie in handen van de Stichting Schapenmarkt Oldebroek.

Oogstfeest

Jaarlijks wordt op de tweede zaterdag in augustus het Oogstfeest georganiseerd door het Boerderijmuseum De Bovenstreek. Op het oogstfeest kunt u beleven hoe de boeren vroeger hun kost verdienden. Er vindt een veekeuring plaats, een klederdrachtshow en u kunt kennis maken met tal van oude ambachten.