Beursvloer Oldebroek
Maak waardevolle verbindingen als bedrijf en maatschappelijke organisatie en creëer matches waar iedereen beter van wordt. Kom naar de Beursvloer!
De Werkgroep Beursvloer Oldebroek nodigt u als ondernemer, vereniging of stichting uit om mee te doen aan de eerste Beursvloer Oldebroek. De Beursvloer Oldebroek vindt plaats op donderdag 3 oktober in het Kulturhus de Talter in Oldebroek. Doe mee en ontdek de mogelijkheden van samenwerken en de waarde van uitwisseling van diensten en goederen!
Waarom meedoen?
Op de Beursvloer verwelkomen wij bedrijven en maatschappelijke organisaties:
-
U bent ondernemer
Door mee te doen aan de Beursvloer in Oldebroek kunt u als ondernemer een waardevolle bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en tegelijkertijd profiteren van nieuwe kansen en contacten. Doe mee en maak het verschil door samen te werken en elkaar te ondersteunen.
-
U bent een vereniging of stichting
Heeft uw vereniging of stichting (maatschappelijke organisatie) hulp nodig, maar geen budget? Dan nodigen wij u uit om naar de Beursvloer te komen. U biedt de ondernemer die u kan helpen een tegenprestatie die past bij het karakter van uw organisatie.
Een mooie match
Bij het maken van een mooie match tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties kunt u denken aan: talent, tijd, kennis, handjes en/of materiaal of faciliteiten (zoals bijvoorbeeld een training). Op de Beursvloer ontmoet u mensen die u kunnen bieden wat u nodig heeft.
Wat maakt de Beursvloer zo uniek?
Het doel van de Beursvloer is het maken van waardevolle matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. U biedt elkaar uw diensten aan en onderhandelt over vraag en aanbod met gesloten beurs.
Hoe werkt het?
Tijdens de Beursvloer neemt de maatschappelijke organisatie het initiatief. Maatschappelijke organisaties pitchen hun hulpvraag aan het begin van de Beursvloer. Als vraag en aanbod tussen de ondernemer en de maatschappelijke organisatie samenkomen, is er een match. U kunt meerdere matches maken. De matches worden vastgelegd in een matchformulier. Een notaris is aanwezig om de matches officieel vast te leggen en te vertalen naar een maatschappelijke waarde.
Themahoeken
Ondernemers geven zich op voor één van deze themahoeken:
- Menskracht (medewerkers steken de handen uit de mouwen)
- Materialen & Faciliteiten (van klein materiaal tot groot materieel)
- Kennis (ondersteuning, advies en analyse)
- Overig
Per themahoek zijn er hoekmensen aanwezig. Zij kunnen u begeleiden om uw themamatch te vinden.
Voor wat, hoort wat
Een match hoort in evenwicht te zijn. Dat betekent dat er vraag en aanbod moet zijn. Op de Beursvloer onderhandelt u over de tegenprestatie. Wees concreet en realistisch over wat u kunt aanbieden. Denk aan: talent, tijd, kennis, handjes en/ of materiaal. De werkgroep denkt ook graag met u mee in het bedenken van een tegenprestatie of het pitchen van uw vraag of behoefte. Desgewenst organiseren we vooraf een beursvloertraining.
Programma
Het “handelen” op de Beursvloer gebeurt in een kort tijdsbestek van max. 1,5 uur. Vooraf starten we met een gezamenlijk buffet waarin de pitch gegeven kan worden. Het handelen vindt plaats op de “Beursvloer”.
Voorbeeld uit de praktijk
Het Techlab van Sterk Techniekonderwijs Noordwest Veluwe kreeg hulp van Companjen Constructies BV uit Wezep en Koller BV uit Hattem. Companjen plaatste een aluminium profiel en Koller zorgde voor nieuwe electra- en verlichting aansluitingen. Zo kunnen de leerlingen veilig werken met elektrische apparaten. Als tegenprestatie noemt het Techlab de namen van de bedrijven die geholpen hebben in al haar communicatie-uitingen.
Andere voorbeelden:
- De voetbalclub organiseert een sportdag voor een accountantskantoor in ruil voor financiële administratie.
- Mannenkoor zingt tijdens opening nieuw bedrijfsgebouw.
- Appeltaarten worden geleverd in ruil voor het onderhoud van de tuin van het bedrijfspand.
Kortom aan vraag en aanbodzijde wordt creativiteit gevraagd.
Aanmelden
Ontdek de mogelijkheden van samenwerken en meld u nu aan:
Meer informatie
wilt u op de hoogte gehouden worden over de Beursvloer. Meld u dan hier aan.
Werkgroep Beursvloer
Hieronder ziet u een foto van de werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van de Beursvloer.
Van links naar rechts: Johan Neevel, Rob Alberti, Frank Lenferink, Kirsten Hommersom, Bram Horst, Mirjam Prins en Jacqeuline Dijkslag
Contact
Heeft u vragen over bijvoorbeeld het helder maken van uw vraag en/of aanbod of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via: beursvloer@oldebroek.nl