Nieuws

 • Oldebroek Verduurzaamt

  26 september 2023

  Op 7 oktober start de Week van Duurzaamheid. Het Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe organiseert ook in onze gemeente leuke activiteiten met praktische handvatten en handige tips over verduurzaming, energiebesparing en klimaatbestendigheid. Een mooi moment om na te denken over hoe u omgaat met duurzaamheid.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 28 september over?

  26 september 2023

  Donderdag 28 september begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal in het gemeentehuis. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • Lokale organisaties lanceren nieuw actieplan: ‘Samen maken we gezond de norm’

  26 september 2023

  Op vrijdag 15 september is er door lokale organisaties uit de gemeente Oldebroek een nieuw actieplan gelanceerd. In het plan staan ambities op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl voor 2023 tot en met 2026. Het plan is door ruim zestig partijen ondertekend. Daarmee onderschrijven ze de ambities en beloven zich in te spannen voor de realisatie. Het geheel werd door een vertegenwoordigend kernteam aangeboden aan wethouder Beerd Flier van de gemeente Oldebroek.

 • Subsidie jongerenfeesten Oud en Nieuw

  26 september 2023

  Jongeren die een (gezellig en veilig) feest voor Oud en Nieuw willen organiseren in hun wijk of dorp kunnen hiervoor dit jaar een subsidie aanvragen van € 300,-.

 • Gratis cursus KOPP / KOV voor volwassenen

  26 september 2023

  In het najaar van 2023 start op de dinsdagavond de cursus KOPP / KOV voor volwassenen. Dit zijn vijf bijeenkomsten voor mensen die als kind opgroeiden met een ouder met psychische problemen of verslavingsproblematiek en daar nu, bewust of onbewust, nog hinder van ervaren.

 • Gedeputeerde Klaas Ruitenberg bezoekt Noord-Veluwe

  26 september 2023

  Klaas Ruitenberg, gedeputeerde provincie Gelderland, bracht op donderdag 14 september een bezoek aan de Noord-Veluwe. Vanuit zijn portefeuilles mobiliteit en openbaar vervoer ging hij in gesprek met wethouders van Noord-Veluwse gemeenten over belangrijke en urgente verkeersproblemen.

 • Vrijwilligers Gezocht: Help mee de gemeente Oldebroek in 1 dag schoon te maken!

  26 september 2023

  Op woensdag 11 oktober 2023 zet de gemeente Oldebroek een grote stap richting een schonere toekomst met de actie "Noord-Veluwe in 1 dag schoon". Terwijl we samenwerken met de gemeenten Harderwijk, Elburg en Nunspeet, hebben we in onze gemeente specifiek de hulp nodig van betrokken vrijwilligers zoals u!

 • Trouw beloven

  Lees hier de column van dinsdag 26 september 2023.

 • Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2023

  26 september 2023

  Gemeenten en de provincie zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.