Nieuws

 • Help in de strijd tegen geweld

  30 november 2021

  Deze weken wordt extra aandacht gevraagd voor het voorkomen en stoppen van (huiselijk) geweld. De Week tegen Kindermishandeling is net geweest en op 25 november was het de Internationale dag voor de eliminatie van geweld tegen vrouwen. U kunt ook iets doen. Wees alert als u het gevoel heeft dat iemand in uw omgeving hulp nodig heeft en zoek hulp op het moment dat u zelf met geweld te maken krijgt.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  30 november 2021

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen.

 • Prikken zonder Afspraak in Wezep en Oldebroek

  30 november 2021

  De coronasituatie in Oldebroek is op dit moment heel zorgelijk. Daarom willen we iedereen op twee pop-up locaties de gelegenheid bieden om zich te informeren en eventueel te laten vaccineren.

 • Kindermonitor 2021

  30 november 2021

  De Kindermonitor is een groot onderzoek door de GGD Noord- en Oost-Gelderland naar gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar. Het onderzoek gaat onder andere over voeding, bewegen, slapen en mediagebruik. Dit jaar komt natuurlijk ook de invloed van corona op het welzijn van kinderen aan bod.

 • Testen voor Toegang locatie in Oldebroek

  30 november 2021

  Vanaf donderdag 25 november is het mogelijk om je in Oldebroek te laten Testen voor Toegang. De testbus staat op donderdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur op het parkeerterrein van De Talter (Stouwdamsweg 4, 8096 BB Oldebroek).

 • Extra Gym laat kinderen bewegen met plezier

  30 november 2021

  Kinderen die makkelijk bewegen hebben vaak de keuze om een niveau hoger te sporten bij hun sportclub of vereniging. Hoe zit dat met kinderen die door zelfvertrouwen of een motorische achterstand niet makkelijk mee komen bij regulier sportaanbod? Goed Bezig Oldebroek organiseert voor deze kinderen Extra Gym. Een sportles waarin kinderen in een kleine groep extra aandacht krijgen, om zo uiteindelijk het plezier in bewegen terug te vinden.

 • Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld

  30 november 2021

  In de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek is de gezamenlijk opgestelde Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld. In de beleidsnotitie leggen de vijf gemeenten de regionale kaders en regionale doelstelling vast waaraan de Bibliotheek Noord-Veluwe minimaal moet voldoen.

 • Werkzaamheden overweg Stationsweg

  30 november 2021

  Op zaterdag 4 december zullen de tijdelijke platen op de overweg Stationsweg worden uitgewisseld voor definitieve. Ten tijde van de werkzaamheden wordt de overweg niet gestremd.

 • Provincie start bomenkap voor nieuwe aansluiting Wezep / H2O

  30 november 2021

  Vanaf maandag 6 december start provincie Gelderland met de kap van 223 bomen en 11265 m2 bosschages in gemeente Wezep. De bomen staan op de plek van een nieuwe aansluiting op de A28 ter hoogte van bedrijvenpark H2O. De nieuwe aansluiting maakt het dorp Wezep en bedrijventerrein H2O beter bereikbaar. Hierdoor wordt Wezep ook leefbaarder. Na het uitvoeren van de werkzaamheden plant de provincie 225 nieuwe bomen aan.

 • Lichtpuntjes in donkere dagen

  30 november 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.