Nieuws

 • Live meekijken met de (extra) openbare raadsvergadering op 16 mei 2022

  16 mei 2022

  Op maandag 16 mei 2022 om 19.30 uur is er een openbare raadsvergadering over de stand van zaken van het formatieproces. U kunt de bijeenkomst live volgen via internet.

 • Op naar een gezellige én gezonde vierdaagse

  11 mei 2022

  Van 16 tot 20 mei is de wandelvierdaagse in Wezep. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille én, natuurlijk, een welverdiende beloning. De buursportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar, naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

 • Gratis tuinadvies voor inwoners

  11 mei 2022

  Een groep enthousiaste vrijwilligers met hart voor tuinieren en duurzaamheid gaat aan de slag als tuincoach. Zij zetten zich in bij duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam om inwoners te stimuleren hun tuinen klimaatvriendelijk in te richten, zodat deze beter voorbereid zijn op extreme hitte en regenbuien. De tuincoaches geven gratis en laagdrempelig advies over het groener of koeler maken van de tuin of bijvoorbeeld het opvangen van regenwater.

 • Vergadering raadscommissie Ruimtegebruik en Leefomgeving 18 mei 2022

  11 mei 2022

  De raadscommissie bereidt de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doet zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis. U bent welkom om de openbare vergadering op 18 mei 2022 bij te wonen.

 • Rijbewijs online verlengen vanaf 1 juni

  11 mei 2022

  Met ingang van 1 juni 2022 kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek hun rijbewijs online verlengen of uitbreiden met een categorie via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

 • Werken – meer dan nodig

  11 mei 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Bestrijding eikenprocessierups van start

  09 mei 2022

  Naar verwachting wordt de eikenprocessierups in de komende periode weer actief. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. In deze periode verlaat de rups het ‘eistadium’ en ontwikkelt zich tot een rups met veel brandharen. Deze brandharen kunnen leiden tot klachten die lijken op verkoudheid, jeuk, roodheid en zwellingen van de huid. De gemeente start vanaf vandaag, om de overlast te beperken, weer met het bestrijden van de eikenprocessierups.