Nieuws

 • Jaarrekening 2022 toont positief resultaat: grotere reserve

  07 juni 2023

  De jaarrekening 2022 van de gemeente Oldebroek sluit met een positief resultaat van ruim € 4,5 miljoen. Een deel van dit bedrag wordt opzij gezet voor beschermd wonen, energietoeslag, maatschappelijke opvang, opvang ontheemden (Oekraïne) en inburgering. Het restant van € 2,8 miljoen wordt toegevoegd aan de algemene reserve, waarmee het weerstandvermogen van de gemeente wordt versterkt. Ook zijn in het jaar 2022 op veel beleidsterreinen mooie stappen gezet. Bijvoorbeeld op het gebied van ondermijning, participatie, het sociaal domein, verduurzaming en klimaat.

 • Uw huis of tuin verduurzamen? Plan nu een duurzaam coach- of adviesgesprek aan huis

  08 juni 2023

  Kunt u hulp gebruiken bij het verduurzamen van uw huis of tuin? Boek dan, kosteloos, een afspraak met een tuincoach, energiecoach of energieadviseur via www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl.

 • Brandweer controleert Veluwe vanuit de lucht op branden

  07 juni 2023

  Vanwege de droogte voert de brandweer vanaf vandaag (7 juni 2023) met enige regelmaat verkenningsvluchten boven de Veluwe uit. U kunt nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral verdachte zaken meteen via 112.

 • Energietoeslag 2023 later dit jaar bekend

  06 juni 2023

  Eerder dit jaar liet gemeente Oldebroek u weten dat de regering rond de zomer een besluit zou nemen over de energietoeslag 2023. De verwachting was in juni 2023, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet gehaald gaat worden.

 • Jeugdraad stemt voor buitenschoolse activiteiten

  06 juni 2023

  Woensdag 24 mei vond de tweede jeugdraadsvergadering plaats van de gemeente Oldebroek. De jeugdraadsleden van groep 8 van De Wegwijzer en de Eben Haëzerschool die deelnamen aan deze vergadering hadden zich goed voorbereid.

 • Peuter4Daagse gemeente Oldebroek wederom een groot succes

  06 juni 2023

  De tweede editie van de Peuter4Daagse in de gemeente Oldebroek is een groot succes gebleken.

 • In juni eropuit met de scootmobiel!

  06 juni 2023

  Goed Bezig Oldebroek organiseert in juni drie keer op donderdag een scootmobielroute. Samen met een buurtsportcoach rijden deelnemers in de omgeving van Wezep een route van ongeveer vijftien kilometer.

 • Zomerfestival gemeente Oldebroek op 10 juni

  06 juni 2023

  Op zaterdag 10 juni organiseert de gemeente Oldebroek voor de tweede keer het Zomerfestival: een informeel en gezellig samenzijn voor alle inwoners en ondernemers van de gemeente Oldebroek.

 • Vroeger, nu en later

  Lees hier de column van dinsdag 6 juni 2023.

 • Jonge mantelzorgers in het zonnetje

  19 mei 2023

  De gemeente Oldebroek zet alle jonge mantelzorgers in het zonnetje. Dit gebeurt tijdens de landelijke Week van de jonge mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni. De gemeente waardeert de inzet van jonge mantelzorgers enorm en geeft ze daarom graag een cadeautje: het mantelzorgcompliment. Ook worden er 1, 3 en 6 juni leuke activiteiten georganiseerd.