Laadpaal voor elektrische auto's

Bent u in bezit van een elektrische of hybride auto en is het niet mogelijk om een laadpaal op uw eigen terrein te plaatsen? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Deze laadpaal is niet alleen voor uzelf bedoeld, maar ook voor andere gebruikers.

Voorwaarden

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als:

  • u woonachtig of werkzaam bent in de gemeente Oldebroek en dat kunt aantonen;
  • u geen mogelijkheden heeft om op eigen terrein een laadpunt te plaatsen;
  • u in het bezit bent van een elektrische of hybride auto met een minimale elektrische actieradius van 50 km of u kunt aantonen dat u een elektrische of hybride auto besteld heeft;
  • binnen een straal van 200 meter van uw woonadres nog geen laadpaal staat of nog geen laadpaal gepland staat.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een openbare laadpaal. U betaalt alleen voor het gebruik van een openbaar oplaadpunt.

Aanvraag

U kunt online een openbare laadpaal aanvragen bij Vattenfall InCharge. De gemeente Oldebroek heeft met dit bedrijf een overeenkomst voor het aanleggen en onderhouden van laadpalen.

Welke laadpalen worden geplaatst?

  • Alfen Twin met 2 aansluitpunten
  • Laadvermogen tot 11kW

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig. De prijs van het laden kan verschillen tussen verschillende laadpassen. Je kan deze vergelijken onder andere op de website Laadpastop10. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. U vraagt een Vattenfall InCharge laadpas aan op de website van Vattenfall InCharge.

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Download de app.