Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Wmo is erop gericht dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en anderen kan ontmoeten. Ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening, chronisch zieken of ouderen.

De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo.

Zelfstandig blijven

Veel mensen vinden het prettig om zoveel mogelijk zelf te blijven doen en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Vaak is dit mogelijk met kleine hulpmiddelen in huis of ondersteuning. Dat kan ook hulp zijn van familie, vrienden of buren. Of van een vrijwilliger.

Wanneer u een melding doet voor ondersteuning vanuit de Wmo, gaat de gemeente hier ook vanuit. We kijken samen met u naar wat u zelf kunt doen en hoe mensen uit uw omgeving kunnen helpen. Als u het probleem zelf niet kunt oplossen met behulp van uw omgeving, dan kan de gemeente meedenken over een oplossing of eventueel ondersteuning regelen.

Ondersteuningsvraag melden

U kunt online melding doen van uw ondersteuningsvraag bij het Sociaal Team. Lees hierover meer op de pagina Ondersteuning melden. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met het Sociaal Team via tel. 0525 63 83 33. Ze zijn iedere werkdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar. Of u kunt op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur langskomen bij het Sociaal Team in Multifunctioneel Centrum de Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. 

Oldebroekwijzer.nl

U kunt ook zelf op onderzoek uit gaan op www.oldebroekwijzer.nl Op deze website vindt u informatie en tips over wonen, welzijn, zorg en activiteiten in uw buurt.