Sterretjesveld

Is uw kindje overleden na een zwangerschap korter dan 24 weken? Dan is het mogelijk om uw kindje te begraven op het Sterretjesveld op begraafplaats Bovenheigraaf in Wezep. Ook is er een gedenkteken om uw kindje te herdenken.

Begraven en herdenken

Het Sterretjesveld is een speciaal veld op begraafplaats Bovenheigraaf waar kinderen die tijdens of kort na een zwangerschap van minder dan 24 weken overleden zijn begraven en herdacht kunnen worden.

Op het Sterretjesveld op de begraafplaats Bovenheigraaf staat een gedenkteken bestaande uit 3 zuilen. Op deze zuilen kunt u een glazen ster plaatsen. Op deze ster kunt u de naam van uw kindje en een datum laten plaatsen. Rechts van het gedenkteken is er ruimte om uw kindje te begraven.

Voor meer informatie over het begraven op het Sterretjesveld of het plaatsen van een glazen ster kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525 63 82 00.

Kosten

Het plaatsen van een glazen ster op het gedenkteken is kosteloos. De kosten voor het begraven vindt u de tarieventabel begraafplaatsen 2024.

Bezoektijden

Het Sterretjesveld op begraafplaats Bovenheigraaf in Wezep is dagelijks te bezoeken van 09.00 uur ‘s ochtends tot zonsondergang.

Gedenkteken Sterretjesveld Bovenheigraaf Wezep