Onderwijs voor nieuwkomers

Heeft u kinderen tussen de 6 en 18 jaar die nog geen of een beetje Nederlands spreken? Dan kunt u uw kind(eren) inschrijven voor de taalklas in het basisonderwijs of voor de Internationale Schakelklas in het voortgezet onderwijs.

Taalklas basisonderwijs

Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn er 2 taalklassen in de gemeente Oldebroek. In de taalklas is er extra aandacht voor de Nederlandse taal, zodat de leerling daarna verder kan in een reguliere groep van de basisschool. Er is een taalklas in CNS De Regenboog in Oldebroek en in De Rank in Wezep. Het onderwijs in de taalklas is van 08.30 - 12.00 uur. In de middag gaan de leerlingen naar een gewone basisschool in de buurt.

Voor inschrijving in de taalklas kunt u contact opnemen met de algemene coördinatie, Willemien van den Bosch. E-mail: willemienvandenbosch@stichtingcambium.nl, telefoon 06 14 18 51 63.

Internationale Schakelklas voortgezet onderwijs

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die de Nederlandse taal niet of nog niet voldoende onder de knie hebben en vanuit het buitenland (anders dan Oekraïne) komen, kunt u aanmelden voor de Internationale Schakelklas. Hiervan is een locatie in Zwolle of Harderwijk. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van het StartCollege.