Woning huren

Bent u op zoek naar een (sociale) huurwoning? Bekijk welke mogelijkheden er zijn in de gemeente Oldebroek en omliggende gemeenten.

Inschrijven als woningzoekende

Op onderstaande websites kunt u zich inschrijven als woningzoekende voor een sociale huurwoning:

  • www.hurennoordveluwe.nl: biedt huurwoningen aan in de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.
  • www.woningzoeker.nl: biedt huurwoningen aan in de gemeenten Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.
  • www.triada.nl: biedt huurwoningen aan in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe.

U kunt zich inschrijven als u:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • in Nederland mag wonen.

U kunt reageren via inschrijfduur en loting.

Urgentie

Heeft u snel een huurwoning nodig? Dan kunt u in bepaalde situaties urgentie aanvragen. Hiermee kunt u voorrang krijgen op een huurwoning. Wilt u weten welke regels er zijn en in welke situaties u urgentie kunt aanvragen? Kijk dan op de website van Huren Noord Veluwe.

U vraagt urgentie aan door contact op te nemen met een corporatie van Huren Noord-Veluwe. Voor onze gemeente zijn dit:

U kunt in gesprek gaan met een medewerker van de corporatie. In dit gesprek wordt een inschatting gemaakt of u kans maakt op urgentie. Wat de uitkomst ook is, u kunt altijd urgentie aanvragen. De medewerker van de corporatie helpt u verder op weg met de aanvraag.

Inschrijven bij particuliere verhuurders

Naast de inschrijving bij Huren Noord Veluwe, Woningzoeker en Triada, kunt u zich inschrijven bij een particuliere verhuurder in de regio. U kunt contact opnemen met een makelaar uit de regio, via internet of telefoon.

Project Tijdelijk Wonen Plus

Het Sociaal Team is nauw betrokken bij het project Tijdelijk Wonen Plus op Parc de Zwijger in Wezep. Dit project biedt naast een tijdelijke woonplek ook ondersteuning bij andere hulpvragen. In een periode van maximaal 1 jaar wordt toegewerkt naar een andere woonplek. Om meer te weten te komen over deze tijdelijke woonplek, kunt u bij het Sociaal Team terecht. Komt u samen tot de conclusie dat dit project bij u past, dan kunt u zich aanmelden door gezamenlijk het inschrijfformulier in te vullen.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Sociaal Team via:

Of u kunt langskomen op het inloopspreekuur:

  • In Wezep, in MFC De Brinkhof, Mariënrade 3: iedere werkdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • Oldebroek, het gemeentehuis: elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur