Begraafplaatsen Oldebroek

De gemeente Oldebroek heeft 4 gemeentelijke begraafplaatsen, alle met een eigen karakter. De begraafplaatsen liggen in of bij de kernen Oldebroek, Oosterwolde en Wezep.

Begraafplaats De Eekelenburg

Begraafplaats De Eekelenburg ligt aan de Mheneweg Zuid in het buitengebied van Oldebroek. De begraafplaats is sinds de opening in 1900 twee keer uitgebreid. Er worden nog graven uitgegeven.

Begraafplaats Oosterwolde

Begraafplaats Oosterwolde ligt aan de Oostendorperstraatweg richting Elburg. De begraafplaats wordt regelmatig uitgebreid en er worden nog graven uitgegeven.

Begraafplaats Stationsweg

Begraafplaats Stationsweg ligt aan de gelijknamige weg in Wezep en is in de jaren twintig van de vorige eeuw in gebruik genomen. De gemeente geeft geen graven meer uit, maar mensen die in het verleden een graf hebben gekocht worden er nog wel begraven.

Begraafplaats Bovenheigraaf

Begraafplaats Bovenheigraaf ligt aan de gelijknamige weg in het buitengebied van Wezep en is in 1973 geopend. De begraafplaats is al een aantal keren uitgebreid en er worden nog graven uitgegeven. Begraafplaats Bovenheigraaf heeft een asverstrooiingsveld en een urnenmuur.

Begraaf- en bezoektijden

Een begrafenisplechtigheid kan plaatsvinden van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Op algemeen erkende feestdagen wordt niet begraven. Wilt u een begraafplaats bezoeken? Alle begraafplaatsen zijn geopend van 09.00 uur tot zonsondergang.

Auto’s en dieren niet toegestaan

De gemeentelijke begraafplaatsen zijn niet toegankelijk voor auto’s, tenzij u hiervoor toestemming heeft van de gemeente. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan op de begraafplaats.

Ruimen van graven

De gemeente mag een graf ruimen als de gebruikstermijn van een algemeen graf is verstreken of het grafrecht op een eigen graf niet wordt verlengd. De stoffelijke resten worden herbegraven in het verzamelgraf van de begraafplaats. De gemeente geeft de grafruimte vervolgens opnieuw uit. De gemeente maakt de ruiming van een graf een jaar van tevoren bekend via een publicatie in de regionale krant en op het informatiebord van de gemeentelijke begraafplaats. Als de nabestaande of rechthebbende van het graf bekend is, informeert de begraafplaatsbeheerder hem of haar over de ruiming. De nabestaande kan vervolgens het grafrecht verlengen of de stoffelijke resten opnieuw in een (eigen) graf begraven.

Meer informatie 

Of neem telefonisch contact op met de gemeente via 0525 63 82 00.