Ondersteuning (startende) ondernemers

Als ondernemer kunt u een beroep doen op verschillende ondersteuningsmogelijkheden. Bijvoorbeeld financiële ondersteuning en hulp bij het starten van uw eigen bedrijf.

Financiële ondersteuning door de gemeente

De gemeente kan u financieel ondersteunen. De mogelijkheden en voorwaarden voor ondersteuning vindt u op de pagina Bijstand voor zelfstandigen. U kunt een beroep doen op ondersteuning als:

  • U een uitkering heeft en een eigen bedrijf wilt beginnen. Deze ondersteuning bestaat uit maximaal 36 maanden aanvullende inkomensondersteuning en/of het verstrekken van bedrijfskapitaal als lening.
  • U zelfstandige bent en tijdelijke financiële problemen heeft. Deze ondersteuning bestaat uit een tijdelijke uitkering die het inkomen aanvult tot bijstandsniveau en/of het verstrekken van bedrijfskapitaal als lening. Voorwaarde is dat uw bedrijf levensvatbaar is.

De Startversneller

De Startversneller helpt u bij een succesvolle start van uw eigen bedrijf. Het programma is er voor startende ondernemers die niet langer dan 5 jaar zijn ingeschreven bij de KvK. U kunt in aanmerking komen voor een voucher van € 1.000, - om te besteden aan business coaching en € 1.000,- voor het volgen van een vakgerichte opleiding naar keuze. Daarnaast attenderen ze u op interessante bijeenkomsten en breiden ze uw netwerk uit door u met organisaties en personen in contact te brengen. Kijk op www.destartversneller.nl voor meer informatie.

Diensten en advies Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle helpt (startende) ondernemers in de regio Zwolle bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën en het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Hun advies is onafhankelijk, kosteloos en praktisch. Kijk voor meer informatie op www.kennispoortregiozwolle.nl. Ondernemers uit de Agri & Food sector en de levenmiddelenhandel kunnen ook voor advies en begeleiding terecht bij Kennispoort Regio Zwolle.

Microfinanciering

Microfinanciering is bedoeld voor (startende) ondernemers die krediet of begeleiding nodig hebben. Microfinanciering bestaat uit een krediet tot € 50.000,- en coaching. Op www.ondernemersplein.nl kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor subsidie.

Hulp aan ondernemers Oldebroek via ‘155-help-een-bedrijf’

Met het initiatief ‘155-help-een-bedrijf’ kunnen ondernemers uit Oldebroek kosteloos terecht bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) voor bedrijfsadvies en ondersteuning. Doel van dit initiatief is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen. Kijk voor meer informatie op www.155.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over ondersteuning voor (startende) ondernemers kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525 63 82 00. Of kijk op een van onderstaande websites: