Scholen en onderwijs

Informatie over scholen en onderwijs in onze gemeente.

Het is belangrijk op tijd een school voor een kind te kiezen. Dit doet u door te kijken naar wat bij het kind past en bij de opvoeding van het kind. Vanaf 3 jaar kunt u een kind aanmelden op een basisschool. Algemene informatie over scholen in de buurt vindt u op scholen op de kaart.

Heeft u een geschikte basisschool gevonden? Dan neemt u contact op met de school om het kind aan te melden. Het schoolbestuur beslist of het kind wordt toegelaten. Lees meer informatie over het kiezen van een basisschool en het onderwijs.

Scholen in de gemeente Oldebroek per kern

Alle dorpen hebben één of meerdere basisscholen. Wezep heeft een school voor voortgezet onderwijs. In de gemeente Oldebroek zijn geen scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs. De dichtstbijzijnde scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs zijn in Nunspeet en Zwolle.

Basisscholen

Hieronder vindt u de basisscholen per kern.

Hattemerbroek

’t Loo

Noordeinde

Oldebroek

Oosterwolde

Wezep

Voortgezet onderwijs

Wezep

  • Agnieten College (Christelijk voortgezet onderwijs voor vmbo, havo en atheneum)

Kinderopvang

Bij een aantal basisscholen is een locatie voor kinderopvang of buitenschoolse opvang gevestigd. Informatie hierover kunt u op de verschillende scholen ontvangen. Een totaal overzicht van alle locaties voor kinderopvang in de gemeente Oldebroek kunt u vinden in het landelijk register kinderopvang (LRK).

Passend onderwijs

Kinderen die extra aandacht nodig hebben, hebben net als alle kinderen recht op een onderwijsplek die bij hen past. Ook als deze plek door een handicap of afwijkend gedrag minder makkelijk te vinden is. Scholen moeten voor alle leerlingen zo’n onderwijsplek hebben. Dit kan op de eigen school met eventueel extra ondersteuning in of buiten de klas, of op een andere school in de regio waarin de scholen samenwerken. De scholen zorgen er samen voor dat leerlingen die extra hulp nodig hebben naar een school kunnen die bij hen past. Meer informatie over het passend onderwijs voor het basisonderwijs is het samenwerkingsverband Passend onderwijs regio 2305PO.