Extra's bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Of heeft u schulden? Er zijn verschillende regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken, zodat u bepaalde kosten kunt betalen.

Activiteitenbijdrage

Wilt u of uw kind meedoen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur of scholing, maar kunt u dit met uw inkomen niet betalen? Dan biedt deze bijdrage uitkomst.

Individuele inkomentoeslag

Een geldbedrag voor mensen die 3 jaar of langer van een laag inkomen moeten leven. U mag dit bedrag vrij besteden, bijvoorbeeld aan spullen die u met een laag inkomen moeilijk kunt betalen, zoals een nieuwe wasmachine of koelkast.

Energietoeslag

De energietoeslag is een tegemoetkoming vanuit de Rijksoverheid voor de hoge energielasten en bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen.

Energiecontract via gemeente Oldebroek

U kunt mogelijk besparen op uw energiekosten door het afsluiten van een energiecontract via de gemeente Oldebroek.

Individuele studietoeslag

De individuele studietoeslag is voor scholieren of studenten van 15 jaar of ouder die door een structurele medische beperking geen geld kunnen bijverdienen om de studiekosten te betalen.

Tegemoetkoming zorgkosten chronisch zieken en gehandicapten

Bent u chronisch ziek of heeft u een handicap? Dan heeft u vaak extra kosten. Voor deze kosten kunt u een tegemoetkoming krijgen.

Collectieve zorgverzekering

Voor inwoners met een laag inkomen is er een collectieve zorgverzekering. Als u deze zorgverzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie en komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ieder kind moet aan sport, kunst en cultuur kunnen doen. Met een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur is dit mogelijk. De kosten voor contributie of lesgeld worden voor u betaald en ook kosten voor noodzakelijke kleding of materialen.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Iedere volwassene moet kunnen sporten of meedoen aan culturele activiteiten. Met een bijdrage uit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is dit mogelijk. De kosten voor contributie of lesgeld worden voor u betaald en ook kosten voor noodzakelijke kleding of materialen.

Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand is voor noodzakelijke kosten die u zelf niet kunt betalen.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Als u een laag inkomen heeft dan is het mogelijk om kwijtschelding aan te vragen voor de gemeentelijke belastingen. Dit betekent dat u deze belastingen niet hoeft te betalen.

Hulp bij schulden

Lukt het u niet meer om rond te komen? Heeft u rekeningen die u niet kunt betalen? Of wilt u weten hoe u schulden kunt voorkomen? Wij kunnen u helpen.

Toeslagen

Via de Belastingdienst kunt u gebruik maken van verschillende toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgstoeslag en kinderopvangtoeslag.

Financieel Spreekuur

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Heeft u vragen over geld? Of over wetten en regels? Dan bent u van harte welkom op het Financieel Spreekuur. Het team zit elke dinsdag tussen 10.00 - 12.00 uur klaar om inwoners te helpen met alle vragen. Het financiële spreekuur is in MFC De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. U kunt binnenlopen of een afspraak maken via tel. 0525 63 83 33 of per mail via sociaalteam@oldebroek.nl. De dienstverlening is gratis.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze regelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Sociaal Team via tel. 0525 63 83 33.