Collectieve zorgverzekering minima

Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Oldebroek een collectieve zorgverzekering. Als u deze afsluit krijgt u korting op de verzekeringspremie en komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen. Voor de collectieve zorgverzekering hebben wij een contract afgesloten met Zilveren Kruis. U kunt zelf kiezen welk pakket bij u past.

Collectieve zorgverzekering aanvragen

Voorwaarden

Maakt u gebruik van de collectieve zorgverzekering en heeft u gekozen voor het hoogste pakket? Dan heeft u geen recht op de tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken en gehandicapten. Bij het hoogste pakket is het WMO abonnementstarief dat u betaalt aan het CAK wel meeverzekerd.

Aanvraag

Als u nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan kunt u eind 2019 weer overstappen. Heeft u al een verzekering bij Zilveren Kruis, dan kunt u op ieder moment overstappen naar de collectiviteitsverzekering van de gemeente. Aanmelden doet u via www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Wilt u vooraf een informatiepakket ontvangen over de collectieve zorgverzekering? U kunt deze opvragen bij het Sociaal Team, tel. 0525 63 83 33. Wij sturen dan ook een papieren aanvraagformulier mee.

Menzis stopt met gemeentepolis

Zorgverzekeraar Menzis stopt met de gemeentepolis. Na 2019 stopt de gemeentepolis van Menzis definitief. Heeft u in 2019 een gemeentepolis bij Menzis? Dit betekent dat uw gemeentepolis per 31 december 2019 stopt bij Menzis. Wanneer u niets doet, blijft u verzekerd bij Menzis maar ontvangt u in 2020 geen collectiviteitskorting meer. Dit zorgt voor hogere verzekeringskosten.
U kunt overstappen naar de gemeentepolis van Zilveren Kruis via www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.