Collectieve zorgverzekering minima

Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Oldebroek een collectieve zorgverzekering. Als u deze afsluit krijgt u korting op de verzekeringspremie en komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen. Voor de collectieve zorgverzekering hebben wij een contract afgesloten met Zilveren Kruis. U kunt zelf kiezen welk pakket bij u past.

Collectieve zorgverzekering aanvragen

Voorwaarden

Maakt u gebruik van de collectieve zorgverzekering en heeft u gekozen voor het hoogste pakket? Dan heeft u geen recht op de tegemoetkoming zorgkosten chronisch zieken en gehandicapten. Bij het hoogste pakket is het WMO abonnementstarief dat u betaalt aan het CAK wel meeverzekerd.

Aanvraag

Als u nog niet verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan kunt u eind 2021 weer overstappen. Heeft u al een verzekering bij Zilveren Kruis, dan kunt u op ieder moment overstappen naar de collectiviteitsverzekering van de gemeente. Aanmelden doet u via www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Wilt u vooraf een informatiepakket ontvangen over de collectieve zorgverzekering? U kunt deze opvragen bij het Sociaal Team, tel. 0525 63 83 33. Wij sturen dan ook een papieren aanvraagformulier mee.