Vanwege de maandelijkse onderhoudswerkzaamheden is de website op dinsdag 24 mei 2022 vanaf 17.00 uur minder goed bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen online aanvragen indienen. De producten van Burgerzaken kunt u wel aanvragen of regelen (verhuizing doorgeven, uittreksel aanvragen etcetera).

Ondergrondse olietank melden

Als u een ondergrondse olietank in uw tuin heeft die u niet meer gebruikt, moet u dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren.

Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

Voorwaarden

Als u de tank weer wilt gebruiken, dan is een keuring van de tank nodig.

Bent u eigenaar van uw woning? Dan moet u het schoonmaken of verwijderen zelf regelen. Als u de woning huurt, dan moet uw verhuurder het regelen.

Kosten

Vraag voor het verwijderen of schoonmaken van de olietank een offerte op bij een KIWA-erkend bedrijf.

Aanvraag

Als u een olietank in uw tuin heeft, moet u dit melden aan de gemeente. Voor het verwijderen van de olietank moet u een KIWA-erkend bedrijf inhuren.

Tips

Kijk voor een erkend saneringsbedrijf op www.kiwa.nl