Riool verstopt

Als u last heeft van een verstopt riool, probeert u eerst te onderzoeken waar het probleem zit. Bij een verstopping op uw eigen terrein schakelt u zelf een loodgieter in. Als de verstopping op gemeentegrond zit, kunt u dit melden bij de gemeente. Wij verhelpen de verstopping.

Melding doorgeven of bel met 0525 63 82 00.

Locatie van de verstopping

Onderzoek eerst of het probleem in uw woning zit. Controleer afvoeren van toiletten, de keuken, wastafels en douches.

  • Loopt bij een van de afvoeren het water wel weg? Dan zit het probleem bij een andere afvoer bij u in huis. U kunt in dat geval zelf een loodgieter inschakelen. Dit betaalt u zelf.
  • Loopt nergens het water weg? Dan is waarschijnlijk de hoofdleiding verstopt. U moet dan eerst uitzoeken in welk deel van de leiding de verstopping zit. U graaft hiervoor het ontstoppingsstuk op. Het ontstoppingsstuk bevindt zich vlakbij de perceelgrens. Kunt u het ontstoppingsstuk niet vinden? Bel dan met de gemeente via 0525 63 82 00.

Verstopping op eigen terrein

Als het ontstoppingsstuk of de leiding (bijna) droog staat, dan zit de verstopping op uw eigen terrein of in uw woning. U bent als bewoner zelf verantwoordelijk voor de riolering op uw perceel.

Verstopping op gemeentegrond

Als het ontstoppingsstuk of de leiding vol water staat, dan zit de verstopping op gemeentegrond. Meld dit bij de gemeente via 0525 63 82 00. Wij verhelpen de verstopping en nemen de kosten voor onze rekening.
Let op: de gemeente betaalt alleen rekeningen voor werkzaamheden waar zij zelf opdracht voor gegeven heeft.

Drukriolering

Voor problemen met drukriolering kunt u rechtstreeks contact opnemen met REMONDIS B.V., tel. 0544 39 55 27.

Spoedmeldingen buiten kantoortijden

Kan uw melding niet wachten tot de eerstvolgende werkdag? Dan kunt u buiten kantooruren bellen met telefoonnummer 0525 63 82 00. U krijgt een keuzemenu en kiest dan voor keuze 4: calamiteiten in de openbare ruimte.

Meer informatie