Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment. U kunt tot en met 15 oktober 2022 uw mantelzorger opgeven voor het mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers en jonge mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand uit hun omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Er zijn ook jonge mantelzorgers. Dit ben je wanneer er iemand bij jou thuis lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. De jonge mantelzorger helpt thuis vaak mee en/of maakt zich vaak zorgen over een familielid. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 23 jaar.

Wat is het mantelzorgcompliment?

  • Cadeaubon voor jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar).
  • Mantelzorgmunten (vanaf 24 jaar). Deze munten hebben een totale waarde van € 50,-. Deze munten en een lijst waar deze te besteden zijn ontvangt de mantelzorger per post in de eerste week van november.

Mantelzorgers kunnen hun munten bij deelnemende ondernemers verzilveren tussen maandag 7 november en zaterdag 26 november 2022. De jonge mantelzorgers krijgen de cadeaubon thuisgestuurd in deze periode.

Mantelzorger aanmelden

U kunt uw mantelzorger aanmelden tot en met 15 oktober 2022 via:

  • het online aanmeldformulier Mantelzorgcompliment. Hiervoor heeft u DigiD nodig.
  • het aanmeldformulier dat u heeft ontvangen bij de brief over het Mantelzorgcompliment.
  • het telefoonnummer van de gemeente Oldebroek 0525 63 82 00 (houd hiervoor uw BSN-nummer bij de hand).

U kunt maximaal één mantelzorger aandragen als het om volwassen mantelzorgers gaat. Als u van meerdere jonge mantelzorgers (t/m 23 jaar) zorg ontvangt, mag u ze allemaal opgeven.

Aandachtspunten

  • Uw mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen.
  • Alleen mantelzorgers die zijn opgegeven door degene voor wie zij zorgen komen in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.
  • U krijgt geen bevestiging van uw aanmelding.
  • De verwendag voor volwassen mantelzorgers organiseren wij niet meer in de jaarlijkse week van de mantelzorg (half november), maar in het voorjaar.

Vragen

Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment of de Verwendag? Neem dan gerust contact op met Ina Mol van het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek via telefoonnummer 0525 63 83 33 of mail naar sociaalteam@oldebroek.nl.