Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment. U kunt tot en met 15 oktober 2021 uw mantelzorger opgeven voor het mantelzorgcompliment.

Mantelzorgers en jonge mantelzorgers

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand uit hun omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Er zijn ook jonge mantelzorgers. Dit ben je wanneer er iemand bij jou thuis lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. De jonge mantelzorger helpt thuis vaak mee en/of maakt zich vaak zorgen over een familielid. Het gaat om kinderen en jongeren tot en met 23 jaar.

Wat is het mantelzorgcompliment?

  • Cadeaubon voor jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar).
  • Mantelzorgmunten (vanaf 24 jaar). Deze munten hebben een totale waarde van € 50,-.

Mantelzorgers kunnen hun munten bij deelnemende ondernemers in Oldebroek verzilveren tussen maandag 1 november en zaterdag 20 november 2021. De jonge mantelzorgers krijgen de cadeaubon thuisgestuurd in deze periode.

Mantelzorger aanmelden

U kunt uw mantelzorger aanmelden tot en met 15 oktober 2021 via:

U kunt maximaal één mantelzorger aandragen als het om volwassen mantelzorgers gaat. Als u van meerdere jonge mantelzorgers (t/m 23 jaar) zorg ontvangt, mag u ze allemaal opgeven. Uw mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen.

Verwendag

Naast het mantelzorgcompliment wordt er voor de volwassen mantelzorgers op zaterdag 6 november 2021 een Verwendag georganiseerd. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo kunnen ze onder andere deelnemen aan creatieve of ontspannende workshops. Uiteraard houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

Vragen

Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment of de Verwendag? Neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek via telefoonnummer 0525 63 83 33 of mail naar sociaalteam@oldebroek.nl.